Nu närmar sig julen med stormsteg och butiken är full av kläder till jul och nyår, julklappar till nära och kära samt plagg för kyliga dagar. Vi har en hel del snygga klänningar och toppar kvar till jul och nyår, även om en del storlekar börjar att ta slut. Vi fyller på ullbyxorna från Gardeur så länge det går, men nu börjar de att ta slut också hos vår leverantör.

Här är bilder från butiken i veckan.

Skyltfönstret mot Målargatan: Sidenblus från Dea Kudibal och poncho från Sibin/Linnebjerg. Klänning från Stockholms Klänningsfabrik. Topp från Maja Roos, jacka från Sibin/Linnebjerg och byxor från Black Color. Sammetsklänning från Stockholms Klänningsfabrik. Sidenblus i grönt från Dea Kudibal.

.

Skyltfönstret mot Kungsgatan: Väst från Coster Cph. Klänning från InFront. Topp från Rils, kofta från FreeQuent och kjol från FreeQuent. Topp från Joseph Ribkoff. Jumper från Masai.

.

Klänningar, toppar, blusar och jumprar i fina julfärger.

.

Topp med volanger i svart från Ajljak.

.

Kofta från Sibin/Linnebjerg och sjal från Lasessor.

.

Ullpolo i brunt från Sibin/Linnebjerg. Finns i flera färger.

.

Jumper i grönt från Co’Couture, sjal från Otto33 samt blus från Summum. Halsbandet från Bow19.

.

Fina festplagg till jul och nyår från Karmamia, InFront, Onjenu…

.

Klänning i djurmönster från InFront.

.

Klänning i svart från Frank Lyman och smycke från Envy.

.

Nu börjar vårens nyheter att komma till butiken. Så härligt!

.

Tips på julklappar

Mina bästa förslag till julklappar är: Mirakelbyxa till mamma, kofta till svärmor, smycke till dotter, boken Nordens Paris till syster, presentkort till partner och poncho till väninnan. Snygga och lyxiga presenter – och mycket användbara. Se mina bästa tips här>>

.

Ett Stockholmstips från min syster Louise:

Besök gärna Östasiatiska museet

Har du inte hunnit se på Östasiatiska museet utställningen ”Boro-Nödens Konst”, så passa på innan den tar slut. Det är en vacker och rörande utställning med slitna, lappade och omsorgsfullt lagade textilier i den japanska särpräglade Boro-tekniken.

.

Boroföremålen har länge haft ett lågt anseende i Japan, men på 2000-talet har intresset för Boro ökat. Textiliernas enkelhet, komposition och historia har inspirerat kreatörer inom mode design och textilkonst långt utanför Japans gränser.

.

.

I norra Japan är vintrarna kalla och befolkningen har historiskt varit fattiga. Här bland bönder och fiskare utvecklades ett hantverk där ingenting fick gå till spillo. Jackor, täcken och filtar lagades, förstärktes och omarbetades under generationer.


Textilierna tillverkades genom lager på lager av hemtillverkade hampatyger, utslitna plagg, tygtrasor och återvunnen tråd.

Utställningen pågår till den 9 januari 2022.
.

Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *