Vi har ännu inte lagt 2021 bakom oss, men jag tittar redan nu på trenderna och modet för våren 2022. Även om smittspridningen ökar just nu, räknar många designers med att vi vill lämna myskläderna hemma och klä upp oss igen i härliga färger.

.

Vilka är trenderna för nästa vår?

Trenden med volymiösa plagg fortsätter, men till ”oversize-plaggen” ska du ska visa så mycket hud som möjligt. Det handlar om plagg med cut outs, bandana eller bikiniöverdel under kavajen, superkorta minikjolar och plagg som sitter ihop med band (straps). Lite likt Madonna på 80-talet.

.

.

Det finns också en trend som kallas för ”shrunken styles”, där plaggen är för små, och en trend som kallas ”naked dress”, där plaggen är genomskinliga. Ganska konstigt!

.

.

Enklare är 80-tals trenden med collegemode och sportmode. Det är säkert många av er som kom hem från USA med collegejackor, collegejumprar, kepsar, pikétröjor och randiga skjortor. Så har du har några plagg kvar i garderoben – ta fram dem nu!

.

Jag vet inte om du hade mönstrade strumpbyxor på 80-90-talet, men nu är de tillbaka i nya versioner.

.

Det är inga enkla trender att följa, så det gäller att plocka ihop det som går, som plagg i grönt, gult, persika och rött, samt en randig skjorta, ett par längre shorts eller en ”preppy” skjortklänning.

Det är härligt att vi har så mycket spännande mode att se fram emot.

.

Vilka trender och plagg kommer till oss i vår?

Vi får massor med plagg i trendfärgerna gult, grönt och röda-toner.

.

.

.

.

.

.

.

.

Vi får också ”amerikanskt collegemode” som den randiga skjortan, jeansklänningen och skjortklänningen. Och det blir fantastisk mycket linneplagg för sommaren 2022 – och många fina vårjackor.

.

.

.

.

Välkommen till en ny modesäsong! Vårens nyheter börjar redan att komma till butiken. Kom gärna förbi och titta.

Charlotte

2 reaktioner till “Trender och mode för våren 2022

  1. Kära nå’n sådana trender! Allt var förfärligt.
    Det var desto trevligare att komma ned till bilderna på dina val.
    Det blir fortsatt mycket att välja på hos Jacobssons.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *