Inför våra reor får jag ofta frågor som “hur ofta har ni rea, vilka plagg reas och hur får man veta när det är rea”. Här får du svar på alla dina frågor.

.

Hur ofta har ni rea?


Vi rear alltid två gånger per år, vid midsommar och vid jul. Exakt datum bestäms utifrån hur mycket varor vi har kvar på lager och cirka två veckor innan reaperioden.

Vi rear först toppar, jumprar, kjolar, ytterjackor och några veckor senare byxor och klänningar. Anledningen är att vi vill ha rätt varor inne när efterfrågan finns, det vill säga vi vill ha mycket klänningar i butiken för dig att välja bland inför jul- och nyårsafton och varma vinterbyxor när väl kylan kommer.

I år har vi valt att börja rean lite tidigare, inte för att vi har mer plagg kvar på lager, utanför att det tar längre tid att sälja plaggen eftersom pandemin har minskat antalet besökare i butiken.

.

Hängning av rean från igår kväll.

.

Hur många plagg brukar ni rea?

Vi rear cirka 1000 plagg per säsong från alla märken. Men vi inleder rean med cirka 600 plagg och lägger sedan löpande på plagg under hela reaperioden.

.

Vilka plagg kommer på rean?

De plagg som ingår i rean är plagg, som vi har några få kvar av bland våra märkeskollektioner. Plaggen är snygga kvalitetsplagg som vi tyvärr måste rea ut, för att få plats med nyheter.

Tidlösa plagg som lever säsong efter säsong reas inte, exempelvis mirakelbyxor, jeans, enfärgade toppar och kostymer. De ska alltid finnas på vårt lager som vi fyller på varje vecka för att du inte ska sakna din storlek.

Inte heller ingår ”senast inkomna plagg” på rean. Jag tycker att ett plagg ska få chansen att sälja under fyra-fem månader innan det reas iväg. Vi säljer tidlösa, kvalitetsplagg som egentligen är lika snygga om fem-tio år.

.

Varför rear ni?

Många kunder undrar varför vi rear och det beror på att vår lageryta är begränsad så allt ryms inte. Vi har fantastiskt mycket snygga plagg på vår rea. Plagg som egentligen inte behöver reas, eftersom de är snygga länge till, men vi måste be plats för nya kollektioner. Vi köper inte in extra plagg till rean.

.

Varför rean ni inte allt?

En del kunder blir så besvikna över att alla plagg inte är på rean, men mitt mål med inköpen är att alla plagg ska säljas för ordinarie pris. Plagg som reas är i mina ögon “felköp” (det vill säga jag har räknat eller valt fel). Därför är det mitt mål att rean ska vara så liten som möjligt.

Jag har i vanliga fall mycket sällan kampanjer eller rea i säsong, eftersom jag brukar räkna och planera för rätt antal plagg i butiken. Men pandemin gjorde det omöjligt för mig att göra rätt i år.

När du handlar hos oss, kan du i vanliga fall, känna dig trygg med att plagget inte reas efter några månader. Vår kvalitetsrea är dock ett bra tillfälle för alla våra trevliga kunder att göra fynd – vilket känns roligt!

.

Hur får man veta att det är rea?

Du som finns med i vårt kundregister får information via e-post. Syftet är att premiera dig som handlar ofta hos oss. Men butiken på Kungsgatan är alltid öppen för alla som har vägarna förbi.

Har vi inte din e-postadress skicka den gärna till oss på info@jacobssons.nu. Då är du först med att höra om våra reor eller andra nyheter.

.

.

När sänker ni till 50-70 procent?

Vi börjar alltid med 30 procents rabatt, sen går vi över till 50 efter cirka tre veckor och avslutar de sista veckorna med 70 procents rabatt. Vi lägger även till plagg under rean, när vi märker att vi kan fylla på rean alternativt att säsongen/vädret ändras. Till exempel blir det inte kallt ute, måste vi tidigare än planerat rea iväg ulljumprar.

Jag hoppas att du har tid att titta igenom vår rea och göra fina reafynd. Beställ enkelt hem i vår webbutik eller besök oss i butiken på Kungsgatan. Det går även alltid bra att ringa och beställa em plagg på 08-411 17 37. Kontakta oss gärna om du har några frågor.
.
Har du fler frågor om vår rea – kommentera gärna, så ska jag svara.

Ha en skön jul – och passa på och fynda fina kvalitetsplagg till bra priser!
Charlotte

.

Nedan är en bild från förra julen på vår stylist Inger Rocksten och vår modell Cissi Ewald. Glada tider!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *