Under några år har vi samarbetat med organisationen Livstycket. Varje jul har de haft som en liten julmarknad i butiken på Kungsgatan för att marknadsföra och sälja sina fina produkter.

Nu har tyvärr Livstycket lagts ner, men Susanne Nyberg Sander – som under lång tid har arbetat hos oss – har startat upp Språkbruket.

Språkbruket har bildats av en grupp före detta medarbetare och volontärer från Livstycket, som vill att en liknande verksamhet i Tensta ska finnas kvar när Livstycket avslutat sin verksamhet.

– Vi anser att behovet av språkutbildning och integration i samhället är stort och att kombinationen av praktisk-teoretisk språkundervisning med textil inriktning har varit mycket lyckosam, säger Susanne Nyberg Sander.

.

I dagarna fick Språkbruket sitt första egendesignade mönster som formgivits efter deltagarnas teckningar. De har tagit fram en frukostbricka samt ett grytunderlägg. Perfekta som julklapp. Läs gärna i Språkbrukets blogg om projektet med att rita knappar.

Vill du läsa mer om Språkbruket kan du gå in på deras sida www.sprakbruket.org.

Varför Språkbruket?

Varje dag möter vi mängder med kvinnor i butiken på Kungsgatan; kvinnor i olika åldrar, olika bakgrunder, olika stilar och olika intressen. Vårt arbete går ut på att göra våra kunder vackrare varje dag – och att få alla att må bra. Därför kändes det helt rätt när vår medarbetare Susanne Nyberg Sander, nu ber om hjälp att sprida budskapet om Språkbruket.

Susanne är en fantastisk kvinna med stor kunskap, stort hjärta och stort nätverk. Susanne har hjälpt oss med flera datalösningar och utvecklingsprojekt, lånat ut sin lägenhet till oss, fixat våra blommor och vi har till och med fått hjälp av hennes bror med att lägga mattan till butiken. Det inte mycket som Susanne inte löser!

Jag hoppas att jag kan hälsa Språkbruket välkomna till butiken redan nästa jul med ett större sortiment.

Susanne och jag tillsammans i butiken 2018 med produkter från Livstycket.

Jag önskar Susanne all lycka till och hoppas att vi snart får se dem i butiken igen.

Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *