Från och med i maj har min man Mikael och jag varit varannan helg i huset utanför Mariefred och varannan i sommarhuset på Yxlan – för att hinna njuta av båda ställena. Men semesterveckorna tillbringar vi i skärgården. Närheten till vatten är viktig!

I år inleddes semestern i Mariefred, för att hinna landa och förbereda allt. Huset, som ligger en knapp mil utanför Mariefred, köpte vi för tio år sedan – ett riktigt renoveringsprojekt med hål i golven, inget kök, trasig veranda, en djungel till trädgård med mera. Behoven var stora, men alla originaldetaljer från 1917 fanns kvar. Där jag bara såg problem, såg Mikael möjligheter. Målaren Göran sa till oss när han såg vårt nyinköpta hus ”att ni inte bara eldar upp det”.

Nu har vi arbetat med huset och trädgården i mer än tio år och vi har fått ett fantastiskt hus med en prunkande trädgård. Men det har varit mycket jobb där vi har byggt om, bytt ut och grävt upp hela tomten – och gjort många lärdomar. Det är nästan svårt att förstå att vi är i mål.

Här är några bilder från huset.

.

Efter dagarna i Mariefred tog vi bilen och sedan bilfärjan till Yxlan norr om Stockholm. Och nu är jag sedan någon vecka tillbaka här och njuter av vattnet, solen, lugnet, naturen – ja, allt som gör livet avkopplande. Vädret har varit minst sagt varierat, men i huvudsak skiner solen. Härligt! Här är några bilder från skärgården.

Huset har vi ärvt efter min svärmor (vilken fantastisk tur vi haft) och det är en typiskt sommarhus från 60-talet. Även det här var ett renoveringsobjekt där Mikael såg potentialen – och där vi har bytt ut, byggt till och grävt upp det mesta. Här kvarstår dock några års arbete innan vi är i mål. Tur att Mikael är så händig och kan i stort sett fixa allt. Ingenting är omöjligt! Dessutom lagar han fantastiskt god mat.

Lovisa och pojkvän Fredrik hoppar från bryggan.

.

Jag älskar och bada – och jag har kunnat bada nästan varje dag (även om det är lite kallt).

Mikael lagar fantastiskt god mat till mig – varje dag!

Det blev en annorlunda sommar i år, med corona och restriktioner (och sorgliga dödsfall) samt utan resor, inköp och med kö till mataffären. Men för mig blev det en väldigt avkopplande sådan.

Jag hoppas att du tyckte att det var roligt att läsa lite om min sommar. Jag hoppas att du också har haft sköna dagar och kunnat njuta trots all oro i världen.

Charlotte

4 reaktioner till “Härliga sommar! Se mina sommarbilder

 1. Tack för fina bilder och trevlig läsning om härlig miljö så fina hus och underbar trädgård mvh Margareta Schwartz

  1. Hej Margareta

   Stort tack för din fina kommentar. Vi är mycket glada och nöjda över att ha det fint.

   Charlotte, Jacobssons

 2. Underbart att läsa om dina fina sommar och att du har kunnat koppla av trots coronavirus. Vilka fina bilder på dina boenden. Drömställen båda två. Vilken fin trädgård i Mariefred ! Då är det skönt med havstomt på Yxlan och bara kliva ner i havet. Ser helt underbart ut. Vad duktiga ni har varit. Kram❤️❤️😍

  1. Hej Margaretha,

   Stort tack för din kommentar. Ja vi har det toppen. Jag hoppas att du också har haft en skön sommar.

   Ses snart igen, Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *