Även om sommaren precis har börjat, förbereder jag nu butiken för höstens kollektioner. Vilka trender är det som gäller och vad köpte vi egentligen in under mässveckorna i januari och februari (det känns väldigt långt borta just nu)?

Trenden för hösten 2020 är främst rymligare och luftigare plagg med lite 80-tals känsla. På mässorna såg vi ”maskulina” plagg: vida byxor, stora skjortor, grovstickade jumprar samt mycket rymliga ullkappor och dunjackor.

Det var som vanligt mycket rutmönster för hösten, men hundtandsmönstret känns nytt för i år. Materialen var grova och i typiska höstfärger som rost, kamel, senap, petrol, grönt, kornblått, rött, grått och svart.

.

Vad såg vi och vad köpte vi in i?

Höstens första kollektion är från finska Rils

Redan i mitten av juli kommer Rils första höstkollektion. Här hittade vi fler av deras fina ärmlösa toppar i härliga höstfärger samt ytterjackor.

.

Höstens kollektion hos Camilla Thulin.

Camillas höstkollektion var som vanligt fantastisk och med flera smågalna mönster på toppar, blusar och klänningar. Vi hittade vi plagg med bland annat hästar, hundar, fjärilar, parfymflaskor och blommor på.

.

Hösten hos Gerry Weber

Hos Gerry Weber går höstens kollektioner i rost/rosa/marin och kornblått/svart/sand. Gerry Weber gör alltid snygga och bra plagg i fina färger.

.

Hos Gerry Webers ”unga märke” Taifun hittade vi plagg i svart/vitt och camel/orange.

.

Vi köpte även in plagg från deras märke Samoon (börjar på stl 42).

.

Hösten hos Ivko.

Hos serbiska Ivko köpte vi underbara stickade jackor i starka färger. Vi valde ut sju-åtta olika mönster och modeller. Vilken stickteknik!

.

I höst blir det väldigt mycket stickat – både i olika färger och mönster. Från danska Sibin/Linnebjerg hittade vi både tunnstickade och grovstickade plagg.

.

Hos Basler hittade jag denna snygga stickade jumper.

…och hos danska Freequent denna nedan.

.

I höst blir också trendigt med stora skjortor i rutmönster (se nedan) – och byxor med vida ben.

.

Nya och nygamla märken för hösten blir tyska Basler, danska Freequent, holländska Yaya, holländska Summum och danska Levete. Vissa av dessa märken har vi haft tidigare – och nu provar vi dem igen.

.

Här ser du höstens färger och mönster på kjolarna från Gardeur.

.

… och här ser du färgerna på mirakelbyxorna från LauRie.

.

Vill du läsa mer om höstens trender? Läs gärna mina blogginlägg från januari och februari i år:

Se bilder på inköparna på mässorna i Köpenhamn>>>

Se bilder från trendseminariet i London här>>>>.

.

Jag hoppas att du nu har en bättre bild av modet för hösten. Jag kommer under kommande veckor att beskriva mer om höstens olika trender och vad som kommer till butiken.

Charlotte

PS. Med tanke på pandemins framfart i världen, vet jag inte exakt vilka plagg vi får av det vi har beställt till butiken. Men jag håller dig informerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *