Under de närmsta veckorna kommer jag att tipsa dig om vad du kan göra och se i Stockholm. Det finns mycket roligt att uppleva här, både för dig som bor här och är på besök! Här har min syster Louise skrivit om sin favoritpromenad till Beckholmen på Djurgården.

.

Kan du inte fota och skriva lite om Djurgården till min blogg frågade min syster Charlotte i veckan. Sagt och gjort, mamma Ulla och jag tog en promenad till vårt favoritmål, Beckholmen, som trots att det är en egen ö, ändå kan ses som en del av Djurgården.

Vy på Nordiska Museet.

.

Vi startade tidigt vid Djurgårdsbron, för att undvika den allra soligaste och varmaste tiden på dagen. Vi började med att svänga till höger ner, bakom Nordiska Museet, till Galärvarvet. Där njöt vi av den vackra utsikten över Stockholm och blickade ut mot Stockholms Slott, Nationalmuseum och Moderna Museet och på skärgårdsbåtarna som tuffade förbi. Alldeles vid kajen ligger Spritmuseum, som utöver roliga utställningar har en fin restaurang och en härlig uteservering.

Segelbåt vid Galärvarvet.

.

Vi fortsatte längs kajen förbi Spritmuseum, Vikingaliv och gästhamnen med alla flotta segelbåtar. Vi passerade Liljevalchs konsthall och Gröna Lund, som tystnat i dessa Coronatider och vek ner genom lilla Allmänna gränd, som tog oss bakom Gröna Lund och mot Beckholmen.

Spritmuseet – har en populär servering både inne och ute.
Vikingaliv är väl värt ett besök.
Liljevalchs visar en retrospektiv utställning av Ulrika Hydman Vallien.

.

Vi passade på att besöka roliga Café Skrot, lite bakom båthusen, och rundade stjärnkrogen Oaxen, för att gå över träbron till Beckholmen. Denna charmiga ö, med en vidunderlig utsikt över Gröna Lund , Kastellholmen, Gamla stan och Söders höjder, är tycker jag Stockholms bästa plats.

Populära och mysiga Café Skrot.
Cafe’ Skrots charmiga båtbiljetter.
Populära stjärnkrogen Oaxen och Oaxen Slip – ligger fantastiskt vid vattnet.
Vy mot Beckholmen.
Utsikt från Ett hörn av Beckholmen.

.

På Beckholmen tog vi ett varv runt ön, förbi de renoverade röda trähusen, fartygsdockorna och båtvarvet, för att sedan komma runt på andra sidan ön, med utsikt mot Skansen med Seglora kyrktorn och Prins Eugens Waldemarsudde lite längre bort.

Båtvarvet och docka på Beckholmen.
Båthotellet Oaxen vid Beckholmen.

.

Tillbaka över bron promenerade vi i Djurgårdstaden söta gränder, för att sedan gå över gatan och avsluta i Skansens butik. Där tittar vi på svenskt konsthantverk – och jag fastnade bland många röda tomtar; det gäller att ta vara på dagen, snart är det jul igen!

Charmig gränd på Djurgården.
Skansenbutiken – har underbara presenter.
Tomtarna i väntan på december.
Här är karta över vår favoritpromenad.

.

Njut av sommaren!

Glada hälsningar Louise och Ulla Jacobsson

Ps. För den som vill ta en längre promenad och ta spårvagnen tillbaka till centrum, är Prins Eugens Waldemarsudde, med de oerhört vackra trädgårdarna, väl värt ett besök. Sedan är det en bra idé att fortsätta ytterligare några hundra meter till Rosendal, både för att trädgården och odlingarna är vackra och för att caféet är väldigt, väldigt bra. För den som vill gå ännu lite längre, är det inte långt till Djurgårdskanalen och Folke Bernadottes bro, som invigdes för ett år sedan.

6 reaktioner till “Favoritpromenad till Beckholmen på Djurgården i Stockholm

 1. Tack kära Louise för en jättetrevlig promenad med vackra foton från ett underbart Stockholm. Området hör till mina favoriter. Du får gärna guida i andra stadsdelar också. Det här var såå trevligt. Kram❤️❤️😍

  1. Hej Margaretha,
   Stort tack för din fina kommentar – hälsar Louise.
   Kram Charlotte

 2. Tack för tipset låter fantastiskt med denna promenad.
  Jag och min man åker ofta till Stockholm, dels för att besöka er fina butik (vi var där första gången på 60talet (var på Oscars såg My fair lady) köpte en grön klänning. Jag brukar berätta om det när jag kommer till er.
  Vi bor i Västerås och åker alltid tåg/buss så nu får vi vänta på bättre tider tills vi kommer till Stockholm igen.
  Hälsningar Harriet Forsberg

  1. Hej Harriet

   Stort tack för din kommentar. Vad kul att du har varit kund hos oss i så många år. Fantastiskt!

   Jag hoppas att vi ses så snart pandemin är över. Tills vidare får vi njuta av sommaren.

   Tack, Charlotte

 3. Tack för jättetrevligt tips om promenad! Ser mycket fram emot ytterligare förslag!
  Hälsningar Kerstin Nilsson

  1. Hej Kerstin! Tack så mycket, vad roligt att det var uppskattat. Jag ska absolut tänka ut fler tips att dela med mig av. Varma hälsningar / Charlotte Jacobsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *