Sven Harrys Konstmuseum har just nu en intressant utställning skapad av journalisten och modelegendaren Cay Bond. Utställningen ”Art in Fashion” visar verk av fjorton viktiga klädskapare som Diana Orving, Bea Szenfeld och Henrik Vibskov. Min syster Louise och mamma Ulla var där i helgen. Här är lite bilder från utställningen.

.

.

.

Till sin första utställning på Sven-Harrys konstmuseum har Cay Bond, valt ut formgivare som alla har det gemensamt att deras design är tydligt influerad av konst. Louise tycker: Det är en njutning att se de intressanta, moderna och nyskapande kreationerna, det stilsäkra formspråket – och det enastående hantverksskickligheten.

.

.

.

Framgångsrika modeskapare har i alla tider varit lyhörda för tidsandan, så även de som visar på utställningen. Här finns att se Köpenhamnsbaserade Nikoline Liv Andersens dramatiska kreationer, som artisten Björk har burit i olika framträdanden samt Prinsessan Madeleines favoritdesigner Linda Nurk som visar en nyhet, Diana Orvings konstnärliga touch samt internationellt uppmärksammade Martin Bergströms organiskt inspirerade installationer.

.

.

.

.

Bea Szenfeld gör alltid fantastiska kreationer av olika material. Jag förstår knappt att det är möjligt att vika till materialen så som hon gör. Imponerande!

.

.

.

Jag gillar Sven-Harrys konstmuseum eftersom det är ett lagom stort museum att besöka en förmiddag eller eftermiddag. Det är härliga lokaler att strosa runt i och utsikten från takterrassen är fantastisk.

Charlotte med hjälp av Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *