Klänning eller byxor? Enfärgat eller mönstrat? Det kan vara svårt att välja rätt plagg till vinterns fester. Här är mina tips på hur man klär sig till fest, dressat och julinspirerat, men samtidigt behåller den klassiska looken med plagg som kan användas året om.

Handla plaggen här (från vänster): Klänning nr 1, Väska, Klänning nummer 2, Berlock, Topp nr 1, Halsband, Topp nr 2, Halsband nr 2.

.

Vad ska du tänka på när det inte finns en klädkod? Är det en tillställning med jobbet är det en god idé att ta hänsyn till den ”klädkultur” som finns på din arbetsplats. Men det är bättre att komma lite ”överklädd”, än att du är för ledigt klädd.

.

Handla plaggen här (från vänster): Pälsväst, Klänning, Berlock, Kavaj, Berlock, Skinnbyxor.

.

Handla plaggen här: Blus >>

.

Mitt tips är att välja en klänning, som du kan ”klä upp eller ner” beroende på tillfäll. Vi har mycket att välja på. Klänningar i olika material, med olika passform och färg. Klänningarna kan du sedan matcha med sjalar, jackor, koftor, skor och olika accessoaren för att anpassa looken efter tillfälle. Här ger vi dig några olika tips med plagg du kan shoppa både i butiken på Kungsgatan och i webbutiken.

.

Middag med släkt och vänner

Livet är ibland lite grått, så ändra på det genom att klä upp dig lite extra. Oroa dig inte över att du är för fin. Njut av de uppskattade blickarna.

Handla plaggen här: Klänning nr 1, Halsband nr 1, Sammetskofta, Topp, Berlock, Klänning nr 2

.

Handla plaggen här: Klänning, Berlock, Topp, Halsband

.

Klä dig inifrån och ut med snygga underkläder och en elegant underklänning. Behöver du hjälp med att dölja ”volanger” finns det många fina smidiga underklänningar.

.

Mingel med jobbet

Klä dig för den figur du har och inte den figur du skulle vilja ha. Framhäv det du är mest nöjd med t ex dina ben eller midja.

.

Topp från Molly Jo och halsband från Envy Jewellery (ring om du vill beställa)

.

Handla plaggen här: Klänning nr 1, Berlock, Klänning nr 2, Polojumper

.

Ska du på middag med dina arbetskamrater, så tänk på att synas. Välj gärna en röd klänning, jacka eller topp. Det signalerar självförtroende och styrka. Glöm inte att fixa frisyren och sminka dig snyggt och toppa med ett par stora örhängen och/eller halsband.

Julfesten

Du behöver inte klä dig som alla andra, utan välj färger och smycken du gillar. Gillar du ”more is more and less is a bore”. Kör så.

.

När du väljer ett plagg, titta på dig själv noga i plagget. Blir du glad av det? Får du färg av det? Utgå från att din känsla och intuition är rätt.

.

Handla plaggen här: Topp, Jacka, Berlock

.

Sätt gärna smycken till din outfit. Vi har mycker vackert att välja mellan som du både kan bära till vardags och till fest. Se alla smycken här >> Behöver du en underklänning kan du köpa den här >> och bär med strumpbyxor från Philippe Matignon, se här >>.

Är du frusen, ta med en ponscho till middagen. Har du sett Sibin/Linnebjerg underbara ponschos i nio färger? Se alla här >>

.

Jag brukar säga att man har samma stil och smak hela livet, men det kan vara roligt att prova något nytt någon gång. Du kan bli glatt överraskad över en ny färg eller modell.

.

Handla plaggen här: Klänning nr 1, Halsband, Jacka, Klänning nr 2, Berlock

.

Ja, det var mina råd idag – mer kommer!

Saknar vi din storlek eller går inte plagget att klicka på, eposta till oss på info@jacobssons.nu så ska vi se om vi inte kan ordna fram plagget i din storlek. Välkommen till oss!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *