I tisdags besökte Louise, Yvonne Falk och jag ett antal showrooms i Stockholm. Det var inte det lättaste att ta sig fram på Stockholms gator, då glashalt underlag varvades med stora vattenpölar. Men till sist vi kom fram utan brutna ben eller armar, endast lite nerstänkta. Vilket märkligt väder vi har!

De flesta märken och agenter visar sina kollektioner på modemässan i Nacka, men några märken väljer istället att hyra in sig på hotell eller låna en lokal för att visa upp sin kollektion. Igår besökte vi fem märken bland annat Ivko och Levete och här är vad vi såg.

Hos danska Levete Room gick höstens kollektion i lila, ljusblått och bruna toner. Snyggt! Det var en bra kollektion med en fin blandning av klänningar, kjolar och toppar – trendigt men ändå vanliga, bärbara plagg.

.

Här visas stickat från Levete Room. Det blir mycket långkoftor till hösten – i alla längder och färger.

.

Här är en typisk klänningsmodell i flera våder för hösten. Coolast är du med jeans under. Den här typen av klänning kommer vi se mycket av i höst.

.

Här ytterligare en fin klänning med ett härligt mönster från Levete Room.

.

Här är vi i Ivkos showroom, inte långt från Karlaplan. Ivko är ett jugoslaviskt familjeföretag som gör främst stickade plagg i fantastiska mönster och färger i hög kvalitet.

.

Färgerna är starka och mönstren är superfina.

.

Louise och Yvonne går igenom kollektionen och väljer ut de tio modeller som vi ska köpa in till butiken.

.

Se den fantastiska sticktekniken. Det är mycket svårt att åstadkomma och kräver både erfarenhet och skicklighet.

.

Vi köper endast in Ivkos stickade koftor (kjolarna och klänningarna är för mönstrade). Denna kofta var bäst!

.

Under februari tittar vi på kläder från morgon till kväll. Därefter sätter vi oss ner och väljer ut topp-plaggen som vi hoppas du vill ha nästa höst. Det blir MYCKET tittande kläder!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *