På mässorna brukar jag ofta fota av inköpare och agenter, för att ge en bild av hur trendplaggen ser ut på. På mässan Revolver i Köpenhamn hade flera inköpare och agenter valt att sätta på sig lång klänning eller kjol med gymnastikskor till – mitt i vintern – gärna med byxor under. Det väldigt bekväma modet som vi såg i våras får en fortsättning i höst – och det till och med förstärks.

Här är både mönstrade byxor och kjol i randigt på tvären. Coolt!

.

Eftersom det var nollgradigt i Köpenhamn hade inköparna satt byxor eller fake-lädertajts under klänningarna för att inte frysa. Byxor under klänning – varför inte? Och hade man inte klänning på sig, hade man smala jeans/läderbyxor eller extra vida byxor som gick ner till golvet och täckte skorna. Byxor som var så långa att de endast kan användas inomhus – måste bli väldigt smutsiga annars!

Till de tunna klänningarna hade de antingen en ullkappa eller fuskpäls ovanpå. Vi noterade att kapporna ofta var kortare en kjolen/klänningen, vilket ingen verkade bry sig om. Det är nog en del av den nya ”imperfekta-trenden” där inget ska matcha och inte heller vara ”för perfekt”.

Glöm inte att spana in alla gymnastikskor nedan! En bekväm trend som slagit igenom stort.

Kvinnan till vänster har de senaste ”ugly/dad-sneakers” på sig. Min syster vill ha likadana, medan jag tycker att de är hemska. Smaken är olika…

.

Kvinnan till vänster är helt trendriktigt klädd i lång klänning, kortare ullkapp och gymnastikskor till – samt den obligatoriska väskan över axeln.

.

Här ser du ännu en lång klänning samt kvinna t h med smala läderbyxor.

.

Denna kvinna har en stor rutig klänning med byxor under (syns inte så bra).

.

Här är höstens starkaste trend – en lång tunn kjol, gärna plisserad, med gymnastikskor till – mitt i vintern!

.

.

Här är ännu fler långa klänningar och kjolar med gymnastikskor till. Vi såg kanske EN kvinna i ”vanlig” kort kjol! Vad som är inne och trendigt blir väldigt tydligt här – om man känner för att ta det till sig eller inte, är en annan femma.

.

Ytterligare en kvinna som satt byxor under klänningen. Varför inte?

.

Här kan du se hur långa de vida byxorna ska vara, finns både i mönster och enfärgat. De täcker skorna helt.

.

Återigen en klänning, denna gång stickad, med läder-tajts under.

.

En nästan hellång klänning mitt på dagen – och mitt i vintern – kvinnan intill har fuskpälsen på sig. Helt rätt!

.

Se mönstermixen ovan – randigt och djurmönster ihop – och i helt olika färgskala. Det gäller att testa och våga! Rött och rosa tillsammans såg vi även förra våren – den färgtrenden håller i sig.

.

En härlig, hellång, rutig kappa för vinter och till det – de gigantiska gymnastikskorna!

.

Min syster Louise har under ett tid pratat om ”att det inte finns något vår- eller sommarmode längre”. Kläder och säsonger flyter ihop. Du kan numera ha en dunjacka på dig mitt i sommaren och en tunn sommarklänning mitt i vintern. Allting verkar att fungera.

Att spana efter trender och fundera över vad du vill ha om sex månader är bland det roligaste jag vet. Sen är det alltid lika svårt att räkna ut exakt vilket plagg du vill ha och hur många vi kan sälja av just det plagget. Jag och mina medarbetare får verkligen gnugga geniknölarna de kommande veckorna :-).

Nu är det snart mässa i Stockholm, både ute på modecenter i Nacka och på showrooms runt om i Stockholm. Det blir en intensiv vecka för oss hos Jacobssons och jag återkommer snart igen med mer trendinformation.

Charlotte Jacobsson Sekund

2 reaktioner till “Så här klädde sig inköpare och agenter på mässan

  1. Gillar verkligen att läsa om dina iakttagelser vid mässbesöken. Finner de informativa och tankeväckande. Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *