Den starkaste trenden för hösten 2019 på modemässan Revolver i Köpenhamn var helt klart de längre klänningarna (cowboy/boheme-modell) med gigantiska gymnastikskor till (så kallade ”dad sneakers” eller ”ugly sneakers”).

I går, torsdags, var min syster Louise och jag i Köpenhamn och besökte den lite trendigare mässan Revolver i Öxnehallen och den lite mer klassiska mässan Ciff på Bella Center. Det var mycket folk och bra mässor som tydligt visade höstens trender.

Färgerna för hösten går i främst bruna- och gröna toner, med inslag av senap, rost, rosa, marint och svart. Kläderna ger fortfarande en känsla av vintage och mönstren är många bland annat rutigt, blommigt, paisley, djur, lusekofta, men också en hel del enfärgat.

.

De stora stickade jumprarna från förra hösten återkommer, även en tjockare långkofta finns med, de plisserade kjolarna fortsätter att vara populära samt djurmönster av olika slag är fortfarande trendigt – och det blir faktiskt en ännu tydligare trend. Ovan ser du danska Days showroom med flera jumprar med ”lusekofta-mönster”. Dessa jumprar ska du sätta till tunna, längre kjolar.

Vad gäller ytterplagg dominerar ullkappor och fuskpälsar helt, med inslag av oversizeda dunjackor.

.

Här ser du en rutig ullkappa och en fuskpälsjacka hos danska Coster Cph till längre kjol och vidare byxa. Härlig rostfärg!

.

Här är lite bilder från mässan:

.

Spana in mönstermixen! Blir man utstirrad på stan i en sån här outfit? Härliga färger är det i alla fall!

.

De gigantiska gymnastikskorna i färg, även om inköparna främst hade dem i vitt. Detta är senaste mode, om än inget för mig.

.

Rutigt, rost och senap mixat. Senap är en klassisk höstfärg som fungerar år efter år.

.

Från svenska Dagmars showroom – också rutigt, fuskpäls i röda och bruna toner.

.

Ovan en plisserad klänning och en klänning med tyll-volanger från svenska by Malina. Supertrendigt!

.

Här ser du hur du ska mixa den tunna kjolen med den kraftiga jumpern. Plaggen är från Samsö & Samsö. Tanken är att du ska kunna bära kjolen med en blus till fest och en varm stickad jumper till vardags.

.

Hos svenska Stylein var det endast enfärgat med stor satsning på förra höstens succéfärg senap.

.

.

Ovan fina klänningar och kjolar från danska Cocouture. Här ser du tydligt klännings- och kjolmodellerna för hösten. Enkelt och bekvämt, men kanske inte för alla.

.

Ja, det var allt från Köpenhamnsmässan. Flera av de välkända märkena ovan har vi inte i butiken, och vi planerar heller inte att köpa in dem, eftersom de finns på så många varuhus och butiker i runt om i Sverige. Men det är kul att spana in dem, eftersom de sätter trenden för många andra märken. Vi försöker alltid att hitta mer unika och personliga märken, som inte finns över allt. Tipsa oss jättegärna om du har något lite mer ovanligt favoritmärke!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *