Nu är vi igång med att handla in kläder för hösten. Det känns lite stressande att börja titta på höstkläder, när sommaren och våren fortfarande är långt borta – men det är samtidigt kul. Denna vecka har vi varit hos Sibin/Linnebjerg och sett på stickat samt hos Gerry Weber och sett deras höstkollektion. De kommande veckorna bär det i väg till mässorna i Köpenhamn och London. Superkul, men intensivt. När mässorna är över känns det väldigt tomt.

.

Besök hos Sibin på Atlasgatan i Stockholm

Min medarbetare Yvonne Falk och jag var i måndags och besökte danska Sibin/Linnebjerg agent Hanna i Stockholm – mycket snyggt som vanligt. Här går färgerna mest i brunatoner, med klickar av rost, vin och grönt.

.

.

.

.

Besök hos Gerry Weber i Köpenhamn

I fredags var min syster Louise och jag i Köpenhamn för att titta på Gerry Webers första höstkollektion. Vi letade efter snygga blusar, toppar, klänningar samt byxor och ytterjackor i fina höstfärger. Så här såg det ut. Gerry Weber har sin klassiska stil och har här satsat på bruna och blå toner med inslag av senap samt en kollektion i svart och rött (lite tidigt – färgerna är bättre till jul).

.

.

.

.

Kollektionen ovan är från Taifun. Härlig färg, men svåra modeller.

.

Här är jag med Gerrys agent Anna Juhlin som hjälper mig att välja bland Gerrys jättelika kollektion.

.

Sammanlagt tittar vi på tusentals kläder och utifrån det väljer vi de modeller vi ska köpa in. Jag försöker att hålla mig till en strikt budget med kronor/märke och modell. Jag har ett stort excel-ark med flikar och beräkningar så att jag ska köpa in så rätt som möjligt (rea gillar jag inte). Det är som ett gigantiskt pussel där alla kundbehov ska täckas – tur att jag älskar pussel.

Nu ska jag njuta av helgens sista dag, Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *