Sommaren är här och många av oss har inlett en välförtjänt semester. Vi har haft tur med vädret men ibland kan det vara skönt att för några timmar fly solens varma strålar för att spendera dagen framför tavlor och skulpturer. Stockholm har alltid mycket att komma med i utställningsväg och denna sommar gör ingen besviken. Nedan tipsar jag om fyra utställningar värda ett besök.

 

Thielska GallerietTyra Kleen (1874–1951). Konstnär, vagabond, äventyrare

Symbolistiska målningar, dramatiska litografier och färgsprakande illustrationer av dans från Sydostasien  utmärker Tyra Kleens konstnärskap. Utställningen omfattar Tyra Kleens hela produktion med målningar, illustrationer, grafiska blad och publikationer och presenterar en återupptäckt konstnär med en färgstark historia. Läs mer här >>>

 

Millesgården – 1900-TAL! PICASSO, DALÍ, LÉGER och mer ur Didrichsens samling

Måleri och skulptur av 1900-talets mest kända konstnärer fyller Millesgårdens Konsthall denna sommar. I utställningar presenteras 50 konstnärer, konstnärer som bidrog till att 1900-talet blev konstexperimentens århundrade, då konstriktningarna avlöste varandra och målare och skulptörer tänjde gränserna för vad som kan kallas konst. Läs mer här >>>

 

WaldemarsuddeSigrid Hjertén – En mästerlig kolorist

Sigrid Hjertén (1885-1948) är en av det svenska avantgardets frontgestalter. På utställningen visas ett stort antal av Sigrid Hjerténs verk från 1910-talet fram till det publika och kritikerrosade genombrottet på 1930-talet då några av hennes mest fängslande och färgintensiva verk tillkom. Parallellt visas även ett antal målningar av hennes make Isaac Grünewald och av sonen Iván Grünewald. Läs mer här >>>

 

SpritmuséetChampagne!

Aldrig tidigare har så många druckit så mycket champagne som idag. Välkommen till en utställning som berättar om jordmåner, jäsning, bubblor och mycket annat kring själva tillverkningen. Men som också gör nedslag i trender och populärkultur – som t ex champagnens plats i hiphopen, genombrottet i svensk 80-tals television och vår egen tids ökade fokus på smak, och på champagne som ett riktigt vin och inte enbart bubblig flärd.

 

Ha en härlig utställnings-sommar!

 

/Lovisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *