I fredags åkte min syster Louise och jag till Köpenhamn för att se och köpa in Gerry Webers första kollektion för våren 2019. Kläderna kommer till butiken runt jul, men är tänkta att ge en försmak och känsla av våren. Det är alltid lika spännande att se vad kollektionerna innehåller – är det färg, mönster, inga mönster, klänningar, trend, rockigt – ja vi vet aldrig vad vi kan förvänta oss.

Denna gång har Gerry satsat på enkla, enfärgade kläder i starka färger – och ganska lite mönster. Först kändes det fel, men sen kändes det rätt eftersom den kund som handlar Gerry Weber är en ”klassisk kund” och hon söker inte främst efter trendiga eller ”coola” plagg. Så efter ett tag blev vi nöjda med kollektionen. MEN det saknades nästan klänningar helt – hur tänker de här?? Det undrade Anna också – den svenska agenten som visade oss kollektionen nedan.

 

Ovan går jag och Anna igenom de nya byxmodellerna för nästa år. Modellen Roxy blir kvar men modellerna Romy och Irina slås ihop till en. Lite knepigt tycker vi (men de kanske har rätt)!?

 

Nedan kan du se bilderna från Gerrys showroom i Bella Center utanför Köpenhamn i fredags.

Det var riktigt starka färger i kollektionen såsom rött, smaragdgrönt och kornblått. Mönstren var främst prickar och ränder.

 

Nedan ser du kollektionen från Taifun – också få mönster och i lugnare färgskala.

Nu har jag semester några veckor och sitter ute i Skärgården och jobbar. Vilket fantastiskt väder. Igår badade jag tre gånger! Om två veckor bär det av till mässan i London och då får jag veta mer om vad som blir de stora trenderna för nästa vår. Jag rapporterar mera!

Ha en riktigt skön sommar,

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *