Bor du kanske i Stockholm eller planerar in ett besök de närmsta veckorna? Som deltids-stockholmsbo har jag hittat mina guldklimpar jag tänkte dela med mig av.

 

 

Djurgården. Kan tyckas vara ett klassiskt tips, men Djurgården har mycket mer att ge, än det ”vanliga” varvet runt kanalen. Ta på dig ett par bekväma skor och ge dig ut! Promenerar du en bit, välkomnas du av fantastisk natur med hästar och får. Du får en ”riktig landet-känsla” utan att behöver möta en enda människa.

Café Kruthuset är mysigt och ligger precis intill vattnet. Inte alls tjusigt, men rogivande och vackert. En annan favorit är Beckholmen, Prins Eugenes udde och café Blockhusporten en solig dag. Ta promenaden förbi Manillaskolan, en underbar slinga längs vattnet!

 

En kväll med musik på Gröna Lund. Kul – och något annorlunda – kan det vara att spendera en kväll på Grönan. Nästan varje kväll spelar en ny artist på deras scen. Kanske hittar du någon gammal favorit som ska uppträda eller hittar du en ny. I annat fall är det en rolig upplevelse och härlig kväll.

 

Restaurangfavoriten för lunch. Strålar solen och magen knorrar när klockan närmar sig lunchtid? Besök härliga Ångbåtsbryggan på Strandvägen. Med en utomhusrestaurang placerad på en brygga och räklådor och skagenröror på var och vartannat bord känns det nästan som att man är i skärgården. Kul och härligt!

 

Här ska du äta middag. Visste du att Hallwylska Palatset inte längre endast är ett muséum? Deras underbart vackra innegård inrymmer nu både bar och en restaurang. Olivträd, bar himmel, gammal, vacker snirklig fasad och lyktor kors och tvärs i luften över gården skapar nästan en italiensk känsla. Jättegod mat och mysig atmosfär gör det till den perfekta middagsrestaurangen en varm kväll.

Är det istället regnigt och murrigt rekommenderar jag nyöppnade och mysiga L’Avventura på Sveavägen. Deras pasta som tillagas framför dig i en varm parmesanost. Den får 10 av 10 poäng! Boka bord i god tid för att få bord här.

 

Under kommande veckor kommer vi fortsätta att ge dig tips på vad du kan göra och se i Stockholm. Det finns mycket roligt att uppleva! Kom gärna förbi i butiken på Kungsgatan i centrala Stockholm. Handlar du får mer än 4 000 kronor bjuder vi dig och din vän på biljetter till Fotografiska museet (gäller hela juli).

 

Jag önskar dig en fortsatt skön dag!

 

Lovisa Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *