Nyligen fick jag en försmak av sommaren när jag besökte Cannes i helgen. Runt 20-22 grader och sol mest hela tiden – otroligt härligt efter så trist väder under en längre tid.

När man ska sätta ihop en outfit med ”fransk känsla” används ofta den klassiskt randiga fiskartröjan. Jag trodde att det var mest vi, ”icke fransyskor”, som bar denna topp, men oj vad den var populär hos just fransyskorna! I Cannes såg jag dagligen, flera kvinnor i denna typ av topp – och jag passerade även en Saint James butik! Kvinnorna bar oftast toppen tillsammans med en vit kjol, jeanskjol eller ett par vita byxor samt röda naglar och guldsmycken. Snyggt!

 

Jag äger tre olika modeller av Saint James-toppar och jag hade plockat med mig denna när vi var på utflykt utanför Cannes. Eftersom den har ett lite grövre material än de andra topparna, tycker jag att den fungerar utmärkt som ”en jumper” att sätta ovanpå en blus eller klänning om det blåser lite kallt.

Nedan är några foton från min helg i Cannes och dess omnejd.

Fantastiskt mysiga gator och vackra byggnader.

Här har jag en så kallad jumpsuit under min Saint James-topp. En jumpsuit är shorts/byxor som sitter ihop med toppen, men oftast bär jag mina Saint James-toppar med jeans eller kjol. Fransyskorna jag såg hade oftast vita byxor till sin randiga topp.

Färska grönsaker och frukter på den lokala marknaden. Det vattnas i munnen.

Toppen från Saint James är klassiskt snygg, men samtidigt ”tålig”, vilket gör att den är mycket mångsidig och kan bäras vid de flesta tillfällen. Det är en topp som aldrig går ur tiden och älskas av kvinnor i alla åldrar, världen över.

Nedan är bilder från mitt besök på ön utanför Cannes

Är du i Cannes rekommenderar jag en kort båttur över till ön La Marguerite. Hela ön är ett naturreservat och där kan man vandra, bada och äta ny fångad fisk och skaldjur.

Årets första dopp tog jag ute på ön och det var uppfriskande – och härligt! Även på denna lilla ö såg jag fler kvinnor som bar Saint James-toppar. I Frankrike eller inte, det är en perfekt sommartopp! Se alla våra Saint James-toppar här >>>

Jag hoppas att våren och värmen verkligen är på gång nu i maj.

Lovisa Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *