Nu när det är nytt år är det alltid skönt att rensa ur garderoben och fylla den med nyheter. Jag älskar själv att spara mina märkeskläder (man vet aldrig…), men kläder som jag inte har använt på flera år ger jag gärna bort. Det känns så befriande att skapa luft i garderoben för nyheter.

Vad är det nu du ska rensa ut, leta fram ur garderoben eller köpa nytt?

Jag är uppvuxen i en familj med ett stort klädintresse och jag har därför samlat på mig en hel del kläder genom åren. Min mamma och syster skrattar glatt åt mina sparade 80-tals kläder, men jag älskar dem. Nu kan jag med glädje leta fram några av dem t ex de stora jumprarna från Joseph och Fiorruchi, de lite längre kjolarna från Mulberry och de vidare byxorna MaxMara. Eftersom kläderna börjar att bli generellt mycket större och tänker jag packa ner mina smala polojumprar och koftor till nästa gång det blir modernt.

Vad är det nu du ska leta fram ur garderoben?

Har du ljuslila kvar sedan tio år tillbaka, då det var modernt senast, så för guds skull passa på och ta fram dem nu. Det kan säkert dröja tio år till innan ljuslila kommer tillbaka.

Ljuslila är den nya trendfärgen för våren och i höst kommer mörklila.

Färgerna blir starkare i vår – tänk 80-tal – med ljuslila som den ”nya” modefärgen. Men även gult, grönt, rosa och rött finns med i modebilden. Vill du hellre ha en mjuk färg är det blekgrönt som gäller (även i inredning).

Du ska också plocka fram randiga, blommiga och rutiga kläder. Under hela 2018 är det inne med randiga toppar och byxor, blommiga byxor och klänningar samt den klassiska rutiga kjolen. Kjolen i rutigt som faktiskt har känts omodern de senaste åren blir hypermodern.

Ovan: Randigt från Lexingtons modevisning.

Ovan: Randigt från Busnels modevisning.

Ovan: Blommigt från Ida Sjöstedts modevisning.

Ovan: Blommigt hos de stora modehusen.

Ovan: Satsa på rutigt, men välj smårutigt!

Du kan även ta fram julens röda topp och använda i vår eftersom rött blir en vårfärg. Matcha den gärna med rosa.

Vad gäller jeans är det mörkdenim som är inne, både i byxor, kjolar och klänningar.

Gräv gärna fram, om du har kvar, längre kjolar (se prins Harrys fästmö i längre kjolar), vida byxor, större blusar och jumprar.

Älskade du fransar på 70-80-talet och har en väst eller en väska kvar? Ut ur garderoben och använd! Har du en basker – ta fram den också! Jag minns hur min syster hade basker för typ 30 år sedan.

Du kan med glädje sortera bort är allt som har krympt, inte använts på fem år eller färger och mönster som du inte passar i. Tag även bort plagg som du inte blir glad över när de ser. De kommer inte till användning! Det som är ok skänk bort eller stuva undan, släng resten.

Till min stora glädje är de spetsiga skorna tillbaka. Jag har flera par sparade sedan cirka tio år tillbaka, både mockastövlar och spetsiga boots. Härligt! Så har du stövlar eller skor kvar i garderoben med spetsiga tår så fram med dem. Kul med lite klack igen i vår!

Det mest märkliga plagg som är modernt denna vår är midjeväskan. Hur den kan bli modern är en gåta? Den är bara ful! Jag har hoppat över att skriva om genomskinliga plagg och plagg i plast som också är modernt i vår. Vem passar i det?

Tips på 8 plagg som jag tycker behövs i vårgarderoben

  1. Randig jumper eller byxa
  2. Mörka jeans
  3. Plagg i rosa och rött
  4. Rutig kjol, gärna pennkjol eller liknande
  5. Blommiga byxor till sommaren
  6. Större vit skjorta – behövs till allt
  7. Trenchcoat
  8. Spetsiga skor

Jag hoppas att du fick några vettiga tips till din vår-outfit!

Charlotte Jacobsson Sekund

Bilderna jag har använt kommer från Elle.se, Damernasvarld.se och Baam.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *