I förra veckan var min syster Louise och jag i Danmark igen hos Gerry Weber. Vi var inbjudan för att titta på den ”tidiga höst”-kollektionen dvs plagg som kommer mitt i sommaren och ska visa upp första hösten. Jag hade förväntat mig plagg i härliga höstfärger såsom grönt, kamel, rost, brunt mm. Men till min förvåning hade Gerry satsat på rött och lila. Helt otippat! Vad tror du om rött och lila?

Rött blir en stor modefärg i höst igen – och även lila. Rött är en perfekt julfärg och lila finns det massor av kunder som älskar – men det är inte helt lättsålt. Det fanns även plagg i andra färger som blått, rödbrunt, svart mm till första hösten. Här är lite foton.

Mönstren för hösten är fortfarande mycket blommigt, men klassiskt rutigt kommer stort på både på kjolar och byxor.

Men först ska vi ha en vinter, sen en vår och så en sommar innan denna tidiga höst-kollektion kommer till butiken. Det är ibland lite stressande att leva minst ett halvår i förväg. Men så är det i den här branschen (och säkert i många andra också).

Ha en kul måndag!

Charlotte Jacobsson Sekund

Ps. Jag bläddrade igenom Svensk Damtidning igår och såg helt plötsligt massor av lila. Det kanske inte blir så tokigt med lila??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *