I helgen var jag på modemässa i hallen Olympia vid Earls Court i London. Jag var där med min mor, syster och dotter för att titta på vårens kollektioner för 2018. Utbudet på denna mässa är mer varierat eftersom inköpare från både Europa och Asien möts här. Den känns annorlunda jämfört med t ex Köpenhamn där man visar främst dansk design.

Inne på Olympia möttes vi av Mönster och Färg. I monter efter monter såg vi blommiga tyger på blusar och klänningar, blandat med mönster från både Afrika, Asien, USA och Sydamerika. En trend som kalas för Resande eller Världen runt.

Fokus för våren 2018 ligger på klänningar, blusar, längre kjolar och stora kavajer. Färgerna är främst rosa och cerise, terrakotta, rött, sommarvinrött, ljuslila, bleka färger som blekt grönt och beige, neon och glitter. Här kan du se mer information från Buyers briefing på mässan (en trendrapport som presenteras inför varje säsong). Tryck här!

Här är bilder inifrån mässhallen Olympia.

I korthet – Trenden för våren 2018;

Garden Party/Blommigt. Blommigt har varit modernt länge, men trenden bara ökar.
Resande/Världen runt. Tyger och mönster kommer från alla världens hörn bl a Asien, Afrika, USA, Sydamerika.
Nytt ”maritimt”. Randigt är med varje vår, men nu på ett mer trendigt sätt.
Sloungewear/Hemma-sovkläder. Att vara snygg även hemma fortsätter att utvecklas. 

Viktigast detaljer för våren/Key items:

Klänningen – tvådelat, kavajklänning, omlottklänningen och den lösa klänningen.

Blusen – volangblusar, knytblusar på många olika sätt och nya skärningar.

Vida byxor – raka, mycket vida byxor.

Midi kjol – kjolarna blir längre både den utställda kjolen och pennkjolen.

Dubbelknäppt rak kavaj – den större kavajen ger känsla av 80-tal. Även kostymen är tillbaka.

Färgerna är främst rosa och cerise, terrakotta, rött, sommarvinrött, ljuslila, bleka färger som blekt grönt och beige, neon och glitter.

Detaljer: Rosetter, en axel bar, rynkningar, knytning, fjädrar, plisserat, spets och genomskinligt.

Mönster: Stora tryck, färgat/batik, block, randigt, blommigt, budskap/slogans och rutigt.

Accessoarer: Exotiskt, marockanskt, personligt skapat, kontorssmycken, strandtillbehör och ännu mer blommor.

Nästnästa vecka bär det av till mässan i Köpenhamn och därefter blir det Stockholms modevecka i Nacka. Det är intensiva, spännande och roliga veckor, men när mässveckorna är över är jag helt slut. Det är tufft med så många snabba och viktiga beslut på så kort tid. Det är så viktigt att det blir rätt, eftersom varje felköp blir en stor kostnad för företaget. Men vi gör som tur är – efter alla år – i huvudsak rätt.

Nu ska jag ta några dagar ledigt, men kom gärna förbi butiken om du har tid och titta på det nya höstmodet hos oss.

Charlotte Jacobsson Sekund

PS. Självklart passade jag på att spana in höstmodet i London. Jag ska absolut investera i ett par nya kostymbyxor och en jumper med en ”kul ärm”. Jag älskar mina klassiska jumprar, men det vore kul att hitta något nytt och känna mig lite mer ”trendig”. Vad ser du fram emot att handla? Maila mig gärna vad du letar efter på charlotte@jacobssons.nu .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *