Nu har jag varit på Mallorca. Igen! Det är helt klart bästa resmålet så här års. Vi åker sedan några år tillbaka dit över midsommar, eftersom vi har gjort vår beskärda del av små grodorna, lottstånden och regnet för att det ska räcka livet ut. Nu unnar vi oss sol och vila.

Vi väljer alltid samma hotell eftersom allt fungerar perfekt. Vi har genom åren testat många hotell och slutligen kommit fram till vad som fungerar för oss. Nytt för i år var att hela familjen (barn och barnbarn) var med – superkul! Första kvällen var dock min man och jag ensamma och då åkte vi till hotell La Residencia i Deja och åt middag. Här möts man av en fantastisk utsikt över bergen, en behaglig bris, elegant lågmäldhet och suverän mat. Vi känner oss lyxiga, lyckliga och fattigare efter besöket.

I år var det fantastiskt varmt på Mallorca. Vi hade över 30 grader varje dag, och jag låg antingen i skuggan eller badade i havet, så det kändes riktigt behagligt. Utöver sola, bad och äta, vandrade vi i bergen, promenerade i hamnen och åkte tåget till Soller. Härliga dagar!

Packningen bestod som vanligt av kjolar och ärmlösa blusar. Jag är helt såld på ärmlösa blusar. Jag känner mig som Julia Robets i Pretty Woman i dem. Dessutom har jag äntligen hittat den perfekta strandklänning (har letat i flera år), så nu går det fort ner till stranden. Kan rekommenderas. Lovisa, min dotter, hade packat fem klänningar. Det var allt hon behövde! Klänningen är helt klart årets mest populära plagg i år. Se gärna våra klänningar i butiken>>>

Eftersom Mallorca bjuder på fantastisk vandring/motion packas alltid träningskläder. Solglasögon och keps är ett måste.

Klädseln på planet är alltid ett gissel. Jag vill vara snygg, men jättebekväm. Denna gång blev det rosa skjorta, beige långkofta, beiga 7/8-dels byxor och rosa skor samt lite enklare smycken som piff. I handbagaget åker det ner sjal o strumpor eftersom jag lätt fryser. Fördelen med utanpå skjorta och långkofta är att det döljer så bra :-).

Kvinnan intill mig på planet var piff i svart tunika och vida bredrandiga byxor i svart-beige. Säkert byxor med resår. Det såg bekvämt ut. Fru Anders Wall som satt några rader framför reste i kostym. Det såg inte lika bekvämt ut.

Här är lite bilder från resan.

Perfekt midsommar! Nu är jag tillbaka i butiken igen. Full fart! Denna vecka ska jag förbereda nästa vårs inköp, så det blir så bra som möjligt. Vad vill du ha nästa vår/vad saknade du i år? Maila mig gärna dina önskemål på charlotte@jacobssons.nu. Stort tack!

Ha en skön sommar!

Charlotte Jacobsson Sekund

Min packlista till en ”långhelg på Mallorca”

3 ärmlösa blusar
4 linnen
1 piketröja
1 strandklänning
1 sommarkjol
1 shorts
2 7/8-dels byxor
2-3 jumprar/kofta
2 par skor
Gymnastikskor
Badkläder
Gymkläder
Solglasögon
(Regnjacka o jeans – man vet aldrig)
Keps
2 sjalar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *