Förra helgen var det modemässa i London. Vi (min mamma, syster, dotter och jag) var där för andra gången och denna gång besökte vi både mässan Scoop i Saatchi Gallery och Pure på Olympia. Dessutom passade vi på att besöka de stora varuhusen Harrods och Harvey Nichols för att spana in vårmodet.

Saatchi Gallery vid Kings Road, är i vanliga fall ett konstmuseum, men hade nu tömts på konst och fyllts med kläder. Smart och snyggt gjort. På Saatchi visades ”premium brands” dvs lite exklusivare märken med mer cashmere och siden i sina kollektioner. Härliga kvaliteter, snygga snitt, men tyvärr lite för dyrt. Till vår stora glädje hittad vi dock ett nytt engelskt klänningsmärke som vi köpte direkt och kläderna ska komma redan i mars. Nedan är bilder från Scoop.

På mässan Pure på Olympia var det en större mix av mode. Allt från blommigt engelskt och japansk enkelhet till arabiskt glitter och skandinavisk trend. Superkul att kolla, men svårt att hitta något nytt märke som passar dig. Vi beställde dock några fina mönstrade jumprar från vårt nya spanska märke Olga Santoni. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda unika märken, som inte kedjorna eller varuhusen har. Här är några bilder.

Trenden för hösten är mycket likt förra hösten dvs;

70-tal. 70-talsstilen med vida byxor och mycket mocka har speglat de senaste säsongernas mode. Under hösten och vintern 2017 visar sig 70-talet i form av ”hippie-looken”

Fokus på ärmen. Ärmen tar alla former utom den klassiska. Nu ska den vara vid, ”puffig” eller utskuren vid axlarna. En blus kan vara mycket enkel, det är ärmen som gör den spännande och annorlunda.

Rosett eller krås i halsen. Att knyta en rosett i halsen är högsta mode men det är viktigt att den ska vara rejäl och gärna lång. Att den ska vara fäst i blusen är inget krav. Det går lika bra att knyta en rosett med ett bredare band eller med en sjal. Krås i halsen på blus eller klänning för tankarna tillbaka till den viktorianska tiden.

Alla typer av mönster. Rutigt, blommigt, leopard eller ”udda” mönster med symboler. I höst är modet fullt av mönster. Stilen kallas ”gypsy, attic chic eller prairie style”.

Nu är snart höstinköp över och från och med nu ska jag helt fokusera på vårens mode och att hjälpa dig med att hitta nya snygga vårplagg.

Hör gärna av dig, om om det är något vi kan hjälpa dig med genom att e-posta till info@jacobssons.nu.

Charlotte Jacobsson Sekund

PS. Här är även lite bilder från vårmodet i London. Jag ska absolut investera i mitt älskade 80-talsmode med lager på lager-tänket. En längre vit blus och en lite kortare, rymlig jumper står högst på min inköpslista. Min dotter Lovisa letade London runt efter ett par ljusa (offwhite) kostymbyxor.

PPS. Tack för att du har läst ända hit :-)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *