Igår (torsdag den 2 februari) var min syster Louise och jag på modemässan i Köpenhamn. Mässan är en samlingspunkt för alla inköparna i Norden. Hit kommer främst europeiska märken för att visa upp sina kollektioner. Vi kom för att köpa in kläder för hösten 2017 hos de tyska märkena Basler och Marc Aurel, men även för att spana i trenderna på mässan.


Den stora trenden för hösten är igen ”70-tal”. Plaggen som gäller är; långkoftor, utställda byxor, polojumprar, knytblusar, maxikjolar och fuskpäls. Men den smala siluetten från förra hösten har blivit större och kläderna fylls med volym. Jumprarna blir större, ärmarna blir vidare och byxorna utställda. De asiatiska storblommiga mönstren från i vår fortsätter även i höst. Vi har sett massor med blommigt, men även randigt och prickigt – och leopard.

Färgerna för hösten

De stora färgerna för höstens är marint, vinrött, mörkrött, mörkrosa, senap, petrol, turkost, grönt, kaki, camel, brunt och mängder av grått! Typiska höstfärger.

Besök hos Basler och Marc Aurel

I Baslers showrooom tittade vi främst på deras snygga ytterjackor, blusar och skönt stickat i marint, rött och petrol. Vi letar efter plagg som håller en mycket hög kvalitet och som är mer dressade, men fortfarande ”ungdomliga”. Vi har lite tröttnat på alla oskräddade plagg.

Vintage-känsla på mässan

Mässan i Köpenhamn för ”damkläder” heter Ciff och i år kändes det som att gå igenom en mycket stor vintage-butik. Märkligt mode! Monter efter monter var fyllda med kläder, som var så lika, att det var svårt att skilja märkena åt. ALLA visade klänningar och blusar med asiatiska storblommiga-mönster, blandat med oversized stickat i ”lite tufsig” stil. Det osade 70-tal över hela mässan. Har det något med det politiska läget i världen?

Trender för höst 2017

Mönster och material:
Grafiskt, folklore, patchwork, storblommigt, leopard, sammet och brodyr.

Färger:
Rött och fuchsia, grönt, senap, marint, grått och brunt.

Stil:
70-tal, volym, längre kjolar, höga kragar, brodyr, vintage, army.

Nu är modemässan i Köpenhamn över och i nästa vecka väntar Stockholm. Då vi ska besöka våra ”gamla vanliga” märken såsom Gardeur, Masai, Saint James, Cambio mfl.

Följ mig här på bloggen så berättar jag mer. Har du frågor eller vill veta mer om höstens trender e-posta gärna till mig på charlotte@jacobssons.nu.

Charlotte Jacobsson Sekund

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *