Vad behöver du tänka på inför den nya vårsäsongen? Den nya trenden för våren är helt klart färg och mönster. Det blir både mer lager på lager à la 80-tal, men även mycket romantiska plagg med blommor och kvinnliga siluetter. Samtidigt är sportmodet och asiatiska influenser mycket stort.


Viktiga nyckelplagg för våren

Den snygga blusen eller skjortan, gärna längre eller med detaljer som knyt eller brodyr, står högt upp på listan över nyckelplagg för våren. Stickat i härliga färger, vardagsklänningen i mönstrat och den lätt dekorerade jackan är med på topplistan. Nedan är bilder på plagg som kommer till butik under februari-mars.

Denim börjar att bli på modet igen, både som en cool byxa (med avklippta kanter för dig som vågar) och som jeansjacka och jeanskjol. Färg är viktigt och de flesta kvinnor klär i starka färger. Det lyfter! Rosa, blått, khakigrönt med neutrala färger och vitt är nyanserna denna säsong.

Hur tänker jag när jag köper in?

När jag köper in utgår jag alltid från dig som kund. Jag läser på vad vi sålde förra året, jag plöjer modetidningar och trender samt jag lyssnar på vad du som kund saknar hos oss. Det blir min inköpslista. Som ansvarig för inköpen är mitt mål att hitta plagg som passar in på våra kunders alla olika önskemål. Eftersom varje kund är unik kan det vara en utmaning. Vi försöker förutse vad vi du som kund kommer att drömma om att bära, både här och nu, och i framtiden.

Mina vårfavoriter

Inför våren låg vårt fokus på att hitta snygga klänningar både till vardags och fest. Vi lyckades hitta två nya klänningsmärken – tyska Daniel Hechter och franska Derhy. Nedan ser du klänningar från Daniel Hechter, Derhy och finska Rils.

En krisig vit skjorta eller en söt topp för våren står högt upp på min lista för våren. Det passar till allt. Nedan är en underbart skön topp från italienska Twin-set (nytt märke i vår).

Min vardagsstil

Min vardagsuniform innefattar oftast en svart, grå eller beige kjol, något jag känner mig både snygg och bekväm i. Gärna med en kofta till som jag enkelt kan ta på och av. Till det har jag alltid en enfärgad topp och en mönstrad sjal. Men i vår ska jag satsa mer på snygga blusar – och kanske en klänning. Jag älskar 80-talets lager på lager-stilen, så den tänkte jag försöka mig på igen och bland annat ha blusen hängande utanför, nedanför jumpern.

Härliga vår är snart här!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *