Hotel Mandarin Oriental i Bangkok är mitt absoluta favorithotell i hela världen. Det har allt jag önskar dig – och mer där till. Jag behöver inte ens lämna hotellet (om jag inte vill) under en vecka i Bangkok – så bra är hotellet. Här kan du läsa mer om min resa i julas.


När vi vill fira något speciellt eller verkligen behöver åka bort under vintern åker vi till Hotel Oriental. Det är dyrt, men man får mycket för pengarna. Hotellet har en makalös service och en outstandig atmosfär. Servicen är så vänlig, generös och alltid närvarande att man känner sig som en prinsessa under hela vistelsen. Atomsfären är internationell, avkopplad och elegant samt är en blandning av kolonial-Europa och hypermodernt. Det känns som om ”här kan allt hända”!

Hotellet ligger vid floden Chao Phraya och vid floden äter man en magnifik frukost varje morgon. På andra sidan floden ligger hotellets underbara spa och gym. Hotellet har egna båtar som hela tiden kör över till andra sidan eller bort till tågstationen. På kvällarna åker vi runt med båtarna och insuper luften av hav, värme och miljön med skyskrapor och 1000-tals lampor. Magiskt.

Hotellet fyller oss varje dag med spännande samtalsämnen. Hela tiden strömmar det fantastiska människor i underbara kläder från jordens alla hörn genom hotellet (vi har sett ett antal bröllopsmottagningar och konferenser med kvinnor och män både från Asien och Afrika), hotell-loungens dekorationer kräver mycket inspektion och samtal – ”hur har de gjort det här?” och hotellets små shoppar med fantastiskt hantverk kan besökas flera gånger. Tre gånger om dagen serveras små tilltugg vid poolen eller på rummet – och det är så vackert ordnat att det kräver fotografering.

Hotellets restauranger är fantastiska och har olika inriktningar – thailändskt, kinesiskt, europeiskt, italienskt och även en buffé-restaurang. Varje restaurang har sin unika inredning och stämning. Dessutom finns det en jazzbar och ett gammaldags cigarr-rum. När jag äter mycket och gott varje dag måste jag få röra på mig – och det gör jag bäst på hotellets stora gym. Bredvid gymmet ligger Orientals spa som erbjuder allt du vill ha.

Efter en vecka på Hotel Oriental kommer du tillbaka totalt avkopplad och med en skön känsla i kroppen av lugn och tillfredsställelse. Hotellet gör hela den långa resan och tidsskillnaden värt det. Så ska du fira något speciellt, börja spara redan nu. Jag kan lova dig en makalös upplevelse.

Hotel Mandarin Oriental. www.mandarinoriental.com/bangkok

Vad behöver du packa? Blus och kjol till frukosten, pool-klänning och badkläder, gym-kläder, middagsklänning och kofta/sjal. Här kan du verkligen klä upp dig om du känner för det!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *