Julen är en av mina favoritstunder under året. Jag älskar julen! Julen kommer så lägligt varje år  och verkligen lyser och livar upp livet, när det är kallt och mörkt ute. Hos oss ser varje jul lite olika ut, men oftast tillbringar jag den i vårt hus i Sörmland med familjen. Här är lite bilder från förra julen.


Julen börjar redan på julaftonsmorgon. Då samlas vi framför den öppna spisen och äter frukost och öppnar julklappar. Vi har levande ljus i granen och klassisk musik på radion. Eftersom det fortfarande är mörkt ute, skapar ljusen en fantastisk stämning.

Själva julafton brukar se olika ut, beroende på vem som ska fira jul ihop med vem och vilka som finns hemma i Sverige. Vissa år firar min man Mikael och jag ensamma, andra år är vi med mina föräldrar och ibland är barnen med. Det spelar inte så stor roll, det brukar bli bra.

Dagarna efter jul tillbringar jag främst framför den öppna spisen läsandes en ny julbok eller promenader i ett kylslaget Sörmland. Jag är inte speciellt förtjust i snö och kyla, men det är bara att klä sig varmt och ta på ett glatt humör. Motion måste jag ha efter all mat.

Varje jul satsar Mikael på vackra blomsterarrangemang i vårt hem. Han är en mycket duktig dekoratör (bland annat) och så här fint gjorde han förra året med olika blommor i olika rum.

Vad gäller klädsel under julen, klär vi alltid upp oss till julafton och juldagen, oavsett om vi är ensamma eller har gäster. I är ska jag ha på mig min nya siden-klänning från märket DeMoy från butiken. Siden är ett fantastiskt material; mjukt och följsamt och klänningen sitter löst och skönt (så jag får plats med all julmat).

Jag hoppas att du får en riktigt härlig jul. Jag är så tacksam över att du besöker oss och handlar av oss! Det gör att vår butik finns kvar år efter år och att vi alla har ett arbete, som vi älskar, att gå till varje dag.

Jag vill önska dig en riktigt god jul och gott nytt år.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *