Det första jag gör när jag kommer till London är att gå direkt ut på stan och kolla butiker. Jag lämnar väskan på hotellet, tvättar händerna och sen ut i den härliga London miljön. Jag älskar det! Förra helgen var jag i London för att handla julklappar och träffa min dotter Lovisa (hon jobbar där). Följ med på min shoppinghelg i London.

londonnyny1-1

Första stoppet blev t-bunnelbanestationen Green Park. Där började jag med Fortnum and Mason (för de fina förpackningarna med bl a Stilton-ost, te och kakor i), fortsatte sen till bokhandeln Waterstone vid Picadilly för det suveräna utbudet och så upp längst Regent Street till Hamleys (för leksaker till mitt bonusbarnbarn). Framme vid Oxford Circus tog jag vänster till Uniqlo (för sina kläder i heattech kvalitet och de sköna dunvästarna) och avslutningsvis fönstershoppade jag längst Bond Street tillbaka igen till Green Park.

londonny2-1

londonny9-1

londonny8-1
Ovan: Härliga bilder från skyltfönstren på Bond Street.

Kvällen avslutades med middag med Lovisa. Härligt att träffa min underbara dotter igen!

londonny3-1

Lördagen inleddes med ett besök på Harrods och det första jag köpte var en julklapp till Lovisa (eftersom hon var med och valde kan jag skriva om det). Det var ett underbart sovset i siden från ett nytt trendigt märke som heter Olivia von Halle. Lovisa har spanat in både märket och kläderna eftersom det säljs på net-a-porter.com. Olivia är en engelsk designer och hon har på tre år lyckats att göra det hypermodernt! Vi hittade även en egen Olivia von Halle-butik i närheten av Sloane Square. www.oliviavonhalle.com

londonny4-1

londonny11-1

 

Vi fortsatte sedan till Selfridges för att spana in nyårsmodet och leta efter nya trender. Vi tog oss sedan till Conran shop och stannade för en mycket sen lunch på ett mysig ställe i närheten. Tiden går fort när man har roligt.

Det sista vi köpte den dagen var en nyårsklänning till Lovisa på secondhand affären Pandora dress agency (vid Harrods). Det var en Herve Leger-klänning (en klänning som hon har önskat sig i flera år). Nu när hon är 25 år tycket jag att det är ok att hon har en – och dessutom var den på rea i secondhand-affären. För er som inte känner till märket gör de klänningar av stretchband. Otroligt coola och tajta. Tur att Lovisa har en bra figur! www.herveleger.com.

Nästa dag fortsatte vi längst Kings Road till Sloane Square. Några saker jag aldrig åker hem utan är vackra ljus från The White Company, strumpbyxor från japanska Tabio och bomullstoppar från Gap. Klassiker! Samtliga butiker ligger nära Kings Road. www.whitecompany.com

londonny5-1

Den bästa middagen vi åt var på Daphnes på Draycott Avenue i Chelsea. Det är en italiensk restaurang som vi har varit på en gång tidigare och de har legat där i 60 år. Mycket familjär, god mat och snabb service. Jag åt skaldjurs-linguini och Lovisa åt kalv-pasta med mixad sallad som sidotallrik. www.daphnes-restaurant.co.uk.

På ny adress i London finns numera Design Museet. De har flyttat till Holland Park, vid Kensington High Street. Tidigare låg det en bra bit ut med tunnelbanan, men nu är det enkelt att åka dit. Utställningen denna gång handlade om Fear and Love (reaktioner på en komplex värld). Ett museum värt att besöka. www.designmuseum.org.

londonny6-1

Mina favoritaffärer i London för att hitta bra julklappar är (utöver de nämnda ovan) Conran shop (prydnadssaker), Liberty (prydnadssaker), Harvey and Nichols (mat), Neals Yard, (naturliga skönhetsprodukter), the Chelsea Gardener (julprydnader), Jonathan Adler (prydnadssaker) och Victoria and Alberts museum-shop.

londonny7-1

Nu har jag kommit hem med väskan full av julklappar till nära och kära. Tack för att du följde med mig på mitt besök i London. Hoppas att du får en riktigt skön jul. Nedan är några till fina julbilder från London.

Charlotte Jacobsson Sekund

londonny13-1

londonny12-1

londonny10-1

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *