Det är alltid viktigt att vara välklädd, oavsett tillfälle, men det främsta skälet att göra dig fin, är för din egen skull. Du mår helt klart bättre och får en roligare stund på minglet, middagen eller teatern när du har ansträngt dig lite extra! Dessutom kan det glädja maken eller värden och värdinnan.

mevint1627-1
Idag kan du ha på dig nästan vad du vill när du går bort. Du kan gå raka vägen från jobbet till drinken eller middagen med vänner, utan att byta om. Men finns tid att fixa byta om fixa dig i ordning – gör gärna det! Tänk på sammanhanget, lokalen och hur du ska ta dig dit inför valet av klädsel. Ovan: Läcker topp från Gerry Weber.

mevint1619-1 mevint1620-1
Ovan: Underbar sidenklänning från De Moys. Till det en långkofta från Camilla Thulin.

mevint1622-1  mevint1624-1
Ovan: Klänning från Sthlms Klänningsfabrik t v och topp och kjol från Camilla Thulin t h.

Det är inte vidare praktiskt att ta högklackade stövlar och tunn klänning om du behöver gå en längre stäcka utomhus. Men ska du ta taxi – kör högklackat. Packa alltid med en sjal eller kofta eftersom du aldrig vet hur kallt det blir – eller hur varmt. Ta t ex inte en stickad klänning om det blir dans.

Naturligtvis är ”dress for the occasion” alltid en bra tumregel. Är det 50-års kalas är det klänning eller kjol som gäller, är det en drink efter jobbet passar svarta jeans och boots alldeles utmärkt. Klä alltid upp dig lite mer än vad som krävs, eftersom det är bättre att känna sig för fin, än för ”enkelt klädd”.

Glöm inte smink och smycken. Det är pricken över i:et. Det första intryck du ger, kan ha större betydelse än du anar. Du vet aldrig vem du möter :-).

Kom gärna till oss och få råd eller ring om du har frågor på 08-411 17 37.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *