Är du i Stockholm i vår och vill ha tips på saker att göra? Min väninna Maria Söderbärj, har besökt Liljevalchs och nyöppnade Paradox samt sett musikalen Bodyguard. Här är vad hon tycker.

.

Vårsalongen på Liljevalchs

I veckan öppnade den nya Vårsalongen på Liljevalchs. Det är så skönt med ett säkert vårtecken redan i februari. Att få se en sådan mängd och bredd av samtida konst på ett och samma ställe är fantastiskt.

Som vanligt, är Vårsalongen en brokig blandning av måleri, fotografi, installationer och skulptur. Det är väldigt kreativt och annorlunda.

Här finns allt från fantastiska målningar, till tavlor gjorda av broderi och tyg, en skulptur av Lego samt fotokonst. Materialen varierar mellan stengods, ull, gamla dörrar och handskar (!). Det sistnämnda verket är en installation med titeln Vintern 2021/22, som består av ett antal handskar i olika material, som hunden Mårten plockat upp och burit hem.

.

.

.

.

Ett annat verk som sticker ut är ett antal handväskor, tillverkade av stengods. Här hittar man både Kelly-väskan, Chanel och drottning Elizabeths karaktäristiska svarta väska. Väldigt roligt!

Ett besök på Liljevalchs kan pigga upp vilken grå vinterdag som helst!

.

Paradox

”En paradox, eller en antinomi, är något som motsäger sig självt, eller går tvärtemot vad man förväntat sig.”

Undangömt nere i Hötorgets tunnelbanestation, under andra Hötorgshuset finns Paradox, som öppnade förra våren. Paradox är mycket interaktivt och består av ett antal optiska och interaktiva upplevelser. Det är allt från ett självspelande piano, som du kan prata med, till synvillor och illusioner.

.

.

.

Mycket av besöket, går ut på att du som besökare, ska fotografera dina vänner i olika miljöer. När du sedan tittar på bilderna, är det faktiskt svårt att riktigt tro på det du ser, trots att du varit med om det.

Allt är pedagogiskt upplagt och det finns markeringar i golvet, som visar bästa stället för att ta så bra bilder som möjligt.

Det är svårt att beskriva upplevelsen, men det är väldigt roligt. Paradox passar för alla åldrar, barn som vuxna. Vi var sex personer mellan 11 och 57 år och alla hade lika roligt.

Det är bra att boka biljett i förväg så du säkert vet att du kommer in den dag/tid du har tänkt dig, särskilt under helger och nu under sportlovet.

.

Musikalen Bodyguard på Chinateatern

Minns du filmen Bodyguard med Whitney Houston och Kevin Costner? Nu har du chansen att uppleva musikalversionen på Chinateatern i Stockholm!

Bodyguard gör sig oväntat bra som musikal (jag var faktiskt lite skeptisk innan…). Historien handlar om en sångerska, som anlitar en livvakt, eftersom hon hotas av en stalker…

.

Även en musikalnörd som jag, kan tycka att det blir lite krystat när någon helt plötsligt ”brister ut i sång”, men det problemet finns inte här. Musiken är stora delar av Whitney Houstons låtkatalog och är det bestående och starka minnet av föreställningen.

Sångarna och dansarna är otroligt bra och det blir riktigt feststämning inne på Chinateatern.

En riktig show helt enkelt och vi dansade ut från teatern. Missa inte denna upplevelse!

Maria Söderbärj

– en av min äldsta väninnor, Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *