Nu när det är mörkt och kallt ute, känns det extra kul och spännande att titta på vårens mode. För våren finns det en hel del nya modeller och mönster att välja mellan. Vissa trender känner du säkert igen, de volymiösa topparna och vida byxorna fortsätter i vår, med små ändringar. Annat känns mer nytt, som de genomskinliga plaggen, plaggen med fransar och tofsar samt cargobyxan.

.

Jag har läst igenom flera modemagasin och nyhetsbrev och gjort en sammanfattning av modetrenderna för våren 2023.

.

Genomskinliga plagg

Att visa mycket hud har länge funnits med på modevisningar, men nu är de med i varenda trendspaning. En genomskinlig klänning är nog vårens ”it-plagg”.

.

.

.

Fransar och fjädrar

Fransar och fjädrar är tillbaka på modevisningarna. De gör att det händer något på plagget och ger en ”party-känsla”.

.

.

.

.

Cargobyxor

Cargobyxorna, som skapades för den brittiska armén på 30-talet, är numera en riktig modebyxa. Designerna har förvandlat cargobyxan, från militär- och street wearlook, till något mer chict och sportigt. Ett riktigt modeplagg i vår.

.

.

Rosetter och blommor

Rosetter och blommor används för att skapa en romantisk och originell look. De kan vara i olika storlekar, men ju större desto bättre.

.

.

Plaggen med blommor på blir riktiga konstverk.

.

Denim på denim

Denim är alltid lika modernt, men nästa år ska du ta fram saxen och klippa till olika former av denim för att skapa en ny denimlook.

.

.

Lila

En av de största modefärgerna för hösten var lila – och lila fortsätter nu även i vår. Lila i olika nyanser är här för att stanna.

.

Ljusblått

Färgerna börjar att gå från 80-talet starka neonfärger, till softare pasteller i vår. Och då är ljusblått och beige störst.

.

Beige

.

Stark rosa

En annan riktigt het modefärg från i höst var starkt rosa – något som fortsätter även i vår. En rosa klänning är ett nyckelplagg i vår och sommar.

.

”Bralettes”

Här blir underkläderna till kläder med en ”bralette”. En mycket svår stil att bära. Att visa mycket hud är viktigt och populärt på visningarna.

.

Andra trender som fortsätter är; ”cut out”-plagg, läderplagg, längre kjolar, plagg med prickar och ränder samt plagg med mycket fickor. Vi går en spännande vår till mötes!

Jag tycker dock att trenderna fungerar främst som inspiration – och inget för mig att bära.

Charlotte

PS. Alla bilderna kommer från Elle, Vogue, Wmagazine, Instyle, Harpers Bazar med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *