Efter att ha bläddrat igenom mitt instagramflöde och letat efter nya modetrender, ser jag vissa trendplagg som dyker upp om och om igen. Det är till exempel läderplagg, byxor med extra långa ben, den klassiska västen och stickade klänningen. Det är även nästan bara enfärgade plagg på bilderna – och väldigt lite mönster i modebilden just nu.

Några av trendplaggen har jag sett tidigare, men lite kul och nytt är att mockajackan och den veckade kjolen syns igen – de var länge sedan jag såg dem. Här är trenderna som jag ser just nu. OBS! Plaggen nedan finns inte i butiken, men jag hoppas att de inspirerar dig.

.

Trend 1: Stickad väst och klänning

Jag trodde att västmodet var över, men det fortsätter lika starkt även i år. Här är några olika sätt att bära den klassiska västen (som egentligen är en pullover).

.


.

.

Den stickade klänningen har varit supertrendig hela hösten – och det är den också i vinter. Varm och snygg!

.

.

Trend 2: Byxor med extra långa ben, med fickor eller med sprund i sidan.

Extra långa byxor (puddle trousers) fortsätter att vara trendiga, trots att byxorna nästan är omöjliga att gå i. Byxor med fickor i sidorna (cargo-byxor) är tillbaka igen och byxor med sprund i sidan, fram eller bak, känns nytt.

.

.

.

Trend 3: Läder och mocka.

Läderplagg har varit hyperaktuella i flera år nu och den trenden verkar inte att ta slut.

.

.

… men nu syns även den klassiska mockajackan på instagram. Spännande!

.

Trend 4: Kedjehalsband eller smycke med hjärta.

Under hösten har kedjehalsbandet funnits överallt på instagram. Men nu kommer även ”hjärtat”, både som halssmycke och som örhänge.

.

.

.

Trend 5: Veckad kjol

Jag älskade mina veckade kjolar på 80-talet, men nu är det ett tag sedan jag såg dem. Nu verkar det vara dags igen.

.

Vad har nu kändisarna på sig?

Skådespelerska Dakota Johnson älskar jeans i alla dess former. Här har hon valt ett par jeans med vida ben med fransar. Till jeansen har hon en snygg kabelstickad jumper. En mycket enkel outfit att kopiera!

.

Skådespelerskan Katie Holmes väljer en bekväm och snygg oversized kofta (från Chanel), kallad även ”grandma style”, och ett par vida jeans. Coolt och trendigt!

.

Jag hoppas att du har fått lite inspiration till hur du ska klä dig och vad du saknar i garderoben. Lycka till!

Charlotte

OBS! Gillar du mönster, oavsett trender, – då hittar du det hos oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *