Modetidningarna och nyhetsbreven fylls av trender för vår och sommar 2022. Det finns mycket snyggt att se fram emot. Men roligast är att 80-talsmodet kommer tillbaka så starkt. Jag älskar de stora jumprarna, kavajerna och skjortorna, de stickade plaggen och de mönstrade strumpbyxorna. Underbart!

.

Jag minns när min syster Louise och jag gick till skolan i pappas kläder, eftersom kläderna skulle vara riktigt stora. Både jumprarna från Pringle och hans yllerock åkte på. Vad vi måste ha sett roliga ut.

Jag har faktiskt sparat en hel del fina plagg från 80- och 90-talen, men de går inte att ha på sig dem längre. Jag har verkligen försökt, men de känns för omoderna. Det är faktiskt bättre att köpa nytt, som ser liknande ut. Synd, men sant.

Nedan är bilder på vårens trender från det engelska modenyhetsbrevet Who What Wear Uk. Se om du minns modet från 80-talet!

.

Jumper över axlarna.Tänk att det är en trend igen!

.

Byxor med gubbveck. Alltid snyggt!

.

Hängselbyxor i denim, så klart.

.

Nya modefärgen orange – även i stickat! Wow!

.

Oversize-kavaj, men utan de stora axelvaddarna från 80-talet.

.

Extra stor kabelstickad jumper. Coolt!

.

Mönstrade strumpbyxor – i år gärna med logotype.

.

Loafern är tillbaka – en riktig klassiker.

.

Gigantisk ullkappa, ska vara både ett och två nummer för stor.

.

Jag ska faktiskt ta min gamla ullkappa från Mulberry till skräddaren och se om han kan sy om axlarna. Den är fortfarande ursnygg, men den måste justeras!

Vårens mode börjar att fylla butiken, men det dröjer till början av mars innan det mesta har kommit. Men det är kul att redan nu tänka på vad man behöver och vad som kan plockas fram igen ur garderoben.

Ha en härlig modevår!

Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *