2021 var ännu ett ”märkligt” år. Ibland kändes det som om jag satt fast i en lite bättre version av 2020 – där jag fortfarande bar munskydd och delvis arbetade hemifrån, men samtidigt kunde gå ut och äta och träffa vänner. När äntligen vaccinet kom under våren blev jag så tacksam – och samtidigt optimistisk. Jag använde energin till att utveckla Jacobssons, byta bostad och ta upp kontakten med gamla vänner. 

I somras, när många av oss var vaccinerade, kunde vi återgå till våra vanliga liv och besöka butiker, teatrar och restauranger igen. Men nu, är vi tillbaka med nya Covid-varianter, vilket ger igen en känsla av osäkerhet och oro – men ändå fortsätter livet. Kanske inte riktigt ”som vanligt”, men jag lever mitt liv så lyckligt och vanligt som jag bara kan.

Julen firade jag som vanligt i vårt hus utanför Mariefred, med man, barn och barnbarn. Härligt!

.

I butiken var den ena månaden inte den andra lik under 2021. Året började mycket lugnt, men när de första vaccinerade kunderna kom till butiken var det en sån lättnad för oss alla – vi hade ”överlevt”. Och sedan kom det fler och fler – och ännu fler kunder för varje dag. Fantastiskt! Min butikschef Karin Drugge och jag, la om schemat flera gånger, eftersom helt plötsligt var vi för få som arbetade i butiken – och vi fick ringa in alla våra extra medarbetare. Helt magiskt!

Jacobssons bygger på våra trogna kunder, på kvinnor som arbetar i närheten eller som är på besök. Och när många kom tillbaka till Stockholm igen, hade vi ett enormt tryck. Vi hade nästan glömt bort hur det kändes. Några månader tidigare, hade vi haft butiken för oss själva och spelat in filmer i lugn och ro i en tom butik. Nu hann vi bara med att serva och sälja.

Starka inför 2022

Det som är spännande med ”svåra tider”, är att de föder nytänkande. När jag ser tillbaka på 2020-21, är jag så glad och stolt över mina medarbetares insatser. Det är tillsammans som vi har gjort att Jacobssons klarat sig bra.

Nu står vi så starka inför 2022. Vi har en väl fungerande webbutik och en centralt belägen butik på Kungsgatan, där man kan prova, handla, hämta paket eller byta plagg. Vi har arbetat hårt med att synas på sociala medier och lärt oss massor om hur man gör (inte helt enkelt eller självklart). Vi har också köpt in plagg från flera nya spännande märken, när några gamla föll bort eller vissa kollektioner inte var tillräckligt bra. Vi har fått nya kunder i hela Sverige, eftersom många butiker tyvärr har stängt igen.

Jag är så tacksam över mina medarbetare, mina kunder och mina samarbetspartners för att de alla finns där. Utan er – inget Jacobssons. Jag är så glad över att jag har kunnat att ha butiken öppen under hela tiden. Utan mina medarbetares goda humör vet jag inte hur jag hade orkat. Men vi vet tyvärr inte vad som väntar runt hörnet, så oron håller i sig.

Jag vill återigen tacka mitt fantastiska team.

Min butikschef Karin Drugge har tappert lagt om schemat gång på gång, eftersom förutsättningarna hela tiden har ändrats. Cecilia Fällström har flyttat in på kontoret på heltid och hjälper Birgitta Levedal med administrationen kring webbutiken.

Karin Drugge – butikschef.

.

Cecilia Fällström, jag och Birgitta Levedal, kundtjänst och administration.

.

Yvonne Falk och Lena Baude har fått mängder med nya arbetsuppgifter i butiken, men de senaste månaderna har bara gått till att hjälpa dig och andra kunder hitta det ni vill ha. Min dekoratör Inger Rocksten har skyltat, sålt och fotat varje vecka.

Yvonne Falk, stilrådgivare och säljare.

.

Lena Baude, stilrådgivare och säljare.

.

Inger Rocksten, stylist, dekoratör och säljare.

.

… och min dotter Lovisa har arbetat intensivt med att utveckla webbutiken, få ut filmer på Facebook och fantastiskt fina och kreativa bilder. Min syster Louise har också hjälpt till med att fota plagg och packa paket till webbutiken – och inte att glömma min mamma Ulla som hjälper till med byta i skyltfönstren och min man Mikael som stöttar mig i alla beslut och läser alla mina texter.

Lovisa Sekund, ansvarig för webbutiken och sociala medier.
.

Jag har också fem stycken fantastiska ”extra medarbetare” som alla snabbt hoppade in och började jobba igen efter 1,5 år hemma. Stort tack!

Vilket fantastiskt team jag har! (Bilderna är från vårt 75-års jubileum 2020.)

.

Nytt år – nya möjligheter

Nu väntar nytt år, och det ska bli härligt att se fram emot ett spännande vårmode i ljusa färger och härliga nya modeller. Sol och värme höjer verkligen humöret!

Från oss alla på Jacobssons önskar jag dig och din familj en riktigt god fortsättning och ett fint 2022!

Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *