Nu är mässan i Stockholm över! Det var en annorlunda mässa, med mindre kollektioner och färre inköpare och säljare. Det blev ett annorlunda sätt att köpa in i år, eftersom jag får handla allt i Stockholm eller på telefon. Det är OK, men det är inte optimalt. Jag är tacksam över att det i dessa tider finns plagg att köpa in och att alla märken och butiker finns kvar. Fantastiskt!

.

Det var varit mycket intensiva och roliga dagar – och nu ska vi gå igenom alla bilder och välja ut det jag ska köpa in för hösten 2021. Vis av erfarenhet lägger jag aldrig order på plats, eftersom man kan hinna ändra sig flera gånger under mässveckan. Det är viktigt att jämföra modeller, kvaliteter och priser med varandra innan man fattar beslut. Det måste bli rätt!

Trenderna för hösten är antingen mjuka ”hemma-plagg” i enfärgat i vitt, sand och svart. Eller plagg med roliga mönster och starka färger. Det var självklart ovanligt få klänningar och festplagg – och de klänningar som visades var antingen ”ballong-formade” eller midi-klänningar (till vaden). Inte helt lätt!

.

Höstens viktigaste modeller

Vi såg massor av stickat och alla märken hade gjort minst en stickad väst och en ”Higgins-kofta”. Storskjortor och vita skjortor fanns också med överallt. Byxorna var antingen slim, flare (boat cut) eller raka och vida. Puffärmen fortsätter på både blusar och jumprar. Capen kommer tillbaka både med och utan knappar!

.

Här är foton på höstens modeller:

Kofta med puff på axeln och vid ärmslutet. Mycket populärt!

.

”Higgins-kofta” i grått. Liknande fanns i många olika modeller och färger hos flera märken.

.

Vit blus med puffärm. Så trendigt – speciellt fin tillsammans med en väst.

.

Stickad jumper med matchande kjol. Kul!

.

Västen – trendplagg #1. Jag kan nästan fylla butiken med västar.

.

Capeen kommer i höst igen. Värmande och coolt plagg.

.

Färger och mönster

Färgerna och mönstren var indelade i två grupper:

Antingen plagg i rosa, gröna, blåa och bruna toner. Mönstren var stora – ränder, blommor och annat skoj. Lite mer ”Happy wardrobe”!

Eller sobert – i vitt, sand och svart. Plaggen var enfärgade eller småmönstrade. En avkopplad hemma-stil.

Randig klänning i härliga färger.

.

Klänning i härliga mönster och färger. Jag tror att det blir för mycket för oss. Vad tycker du?

.

Sober skjortjacka – som fortsättning på höstens populära skogshuggar-skjorta.

.

Den klassiska randen hänger med i höst också.

.

Den sobra beiga färgskalan, finns på lounge wear.

.

Höstens färger på byxor.

.

Starka höstfärger och stora mönster!

.

Miljötänket”

Jag tror att alla märken vi tittade på, visade upp vad de gjorde för miljön och olika hållbarhets-certifieringar. Toppen! Jag tror faktiskt att, om inte för lång framtid, kommer alla plagg som säljs i Sverige att på något sätt vara mer hållbara. Bra att alla arbetar åt samma håll för miljön!

.

.

En av alla certifieringar som finns.

.

Vi har självklart också tittat på helt ”vanliga” plagg som manchesterjeans, ullbyxor, polojumprar, stickade klänningar och annat som hör hösten och vintern till. Det missar vi inte!

Nu ska jag sätta mig och börja välja. Puh!

💗💗💗💗💗💗

9 reaktioner till “Modemässa i Stockholm. Plaggen för hösten 2021

 1. Kära Charlotte! Underbart att följa med och se plaggen inför hösten. Ni är såå duktiga allihop och spännande att se alla färger och modeller på kläderna. Önskar Dig och övriga en fin Alla ❤️Dag!!! Kram❤️❤️❤️

 2. Inte lätt att välja inköp Men jag tror ni förstår att vi som handlar hos er vill ha klassiska kläder med en kul twist Men inte för extremt med ballong ärmar och oformligt som blir kortlivade i garderoben

 3. Hösten ser intressant ut modemässigt. Ser speciellt fram mot vadlånga klänningar, då klänningar vanligtvis är för korta för mig (180 cm). Men håller med om att för stora och brokiga mönster inte är så kul.

 4. Hej Charlotte!
  Så kul att få inblick i kommande mode. Väst och Higginskofta samt de sobra färgerna tror jag på.
  Kanske ett par byxor i oliv. När jag var 13-14 år( länge sedan) hade min pappa en slätstickad,
  rätt lång, ljusgrå Higginskofta. Jag månade den en dag, utan att fråga om lov . Min pappa blev
  jättearg. Jag tyckte den var så snygg. Ska titta noga på dem om Du köper in.
  Hälsningar Lenah (Ljungström)

 5. Så spännande med hösten och vinterns kläder. Tror mycket på att de klassiska färgerna och kläderna håller över tid. Jag vill inte ha slit och släng. Hellre färre men dyrare plagg som håller längre än ett år. Det betyder inte att vi behöver vara trista ,utan tänka hållbart.
  Lycka till med inköp i färg och form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *