Till dig som inte går ner på stan just nu, kan jag rapportera att det är mycket lugnt. Det är inte lika lugnt som i mars, för då kunde jag gå mitt på Kungsgatan och vara stort sett helt ensam (inte ens några bilar). Då var det även helt tomt på kunder på Åhlens City, med endast personal på plats.

.

Nu när jag går hem på kvällarna eller är ute på lunchen, är det absolut människor ute, men på caféer och restauranger sitter två till fyra gäster, mot kanske 30-40 för en månad sedan. Det är inte svårt att hålla avstånd om man vill, men sedan är det tyvärr inte alla som tänker på det.

Nu när julhandeln snart drar igång, tänk på att handla julklapparna hos dina favoritbutiker. De behöver ditt stöd. I city är det lugnt på förmiddagen och eftermiddagen.

Jag tänker besöka några butiker, men sedan ska jag ringa eller beställa på internet. För att slippa trängas hos paketutlämningen, kommer jag att beställa hemleverans. Det går att hitta en lösning. Jag kommer självklart vara försiktig, men mycket går att handla julklappar med planering och promenera istället för att åka kommunalt.

Mitt tips är att du i god tid handla dina julklappar, men undvik nästa vecka, eftersom det är BlackWeek. Många kommer att handla då för att fynda.

Vad händer hos oss?

I butiken har vi det lugnt. Jag har bestämt mig för att fortsätta med generösa öppettider, men flera av mina medarbetare arbetar hemifrån för att minska på smittspridningen.

I förra veckan fick vi besök av Ebba Hårleman från holländska Summum som visade deras sommarkollektion. Det är alltid härligt att titta på sommarplagg. Det känns kul att ha något att se fram emot. Här är några bilder.

.

Summum har en bekväm och klassisk stil i sköna kvaliteter. Det var mycket fint, men lite väl mycket volanger för min smak.

.

En enkel, rak, snygg och bekväm jerseykläninng.

.

En fin tunika i härlig grön färg.

.

Ett par coola och bekväma byxor med resårlinning.

.

.

Här är även några bilder från butiken. I tisdags dekorerade vi julgranen. Mysigt!

.

.

.

.

.

Missa inte vår tävling där du kan vinna en Camilla Thulin-topp. Läs mer om tävlingen i butiken och på instagram.

Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *