Även om det fortfarande är sommar, är det alltid kul att börja fundera på höstgarderoben. Vad behöver jag och vad är det som gäller? Här är mina tips för en ”trendig, cool look”.

Det är allt svårare att hitta sin stil, när man blir äldre. Jag tror att vi är många som söker en stil som varken är för tantig eller för ung. Jag står ofta och tittar i garderoben och undrar – vad är det jag vill ha, vad är det jag saknar? Det är inte helt lätt alla gånger.

Dessutom är det svårt att titta på vad andra har på sig, eftersom varje kvinnas stil är unik utifrån hårfärg, hudfärg, figur och längd. Det är därför så svårt att ge generella råd, men här lyfter jag fram de trender jag tror du är spännande för hösten.

Höstens tre viktigaste plagg

Modet för hösten är maskulint – och väldigt mycket 80-tal – med stora skjortor, kraftiga material, raka byxben och storrutigt. Det ger lite av en ”herrgarderobs-känsla”. För att inte det maskulina ska ta över, behövs ett par nätta skor och en handväska i härlig färg.

Vill du hänga på stilen ska du leta efter ett par korta eller långa vida, raka byxor, en vit storskjorta och en stickad, rymlig jumper. Till det passar ett par stövlar eller boots – så är du trendig och bekväm i höst!

.

Här får du en bild av vad jag menar (från mässan i vintras).

Den vida och raka byxan

.

Storskjortan och den rutiga ”skogshuggarskjortan”

.

Stickad rymlig jumper – skön i vinter

.

Färgerna för hösten

Det blir de klassiska höstfärgerna i höst – kamel, brunt, kaki, grått och svart mixat med dovrosa, orange, rost, senap, kornblått och petroleum. Här kan du se färger och mönster för hösten från mässan i vintras.

.

Det viktiga är att när du köper nytt att kläderna känns bekväma och självklara att använda. De ska ha rak passform, olika längd, och mycket stretch. Då är de som bäst!

Charlotte Jacobsson Sekund

Ps. En annan stor trend för hösten är de överdimensionerade ullkapporna och dunjackorna. De ser coola ut, men jag provade på mässan – och jag bara försvann. Inget för mig! Men kanske för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *