Inget är sig likt just nu, inte heller sommaren och semesterplanerna. Många av oss hade tänkt att göra en utlandsresa i sommar, kanske hyra en lägenhet eller ett hus eller bo på hotell, men det blir till att stanna hemma i Sverige. Och det är inte fy skam. Det finns många fantastiska ställen i Sverige och här tänkte jag berätta om mina tre smultronställen. Ställen jag hela tiden återkommer till, för att upplevelsen är fantastisk och att de är BÄST.

Obs! Om rekommendationen om att inte resa långt i Sverige gäller i sommar, så finns dessa ställen kvar även nästa år.

Skanör med Falsterbo, Skåne

Jag har varit i Skanör och Falsterbo alla somrar jag kan komma ihåg. Mina föräldrar hyrde ett hus i Skanör varje sommar under min uppväxt. För mig är Falsterbo och Skanör magiskt. Stranden, det ljumma havet, de vackra husen, de roliga restaurangerna och allt som finns att göra – gör det här till en underbar plats. Här kan du sola, bada, cykla, ut och äta och sporta. Vill du bo på hotell kan jag rekommendera Gässlingen i Skanör – det ligger så vackert.

.

Stockholms skärgård

Skärgården är en ganska ny upptäckt för mig – och jag älskar den. Det är något med ljuset, luften, ”lillheten” med de låga träden och den rika och varierade växtligheten som gör skärgården mysig (och samtidigt är det mycket nära Stockholm). Här kan man vandra, åka båt, segla, paddla kanot, bada och grilla. Det finns inget bättre än att sitta på bryggan och äta. Vardagslyx!

.

Furillen, Gotland

Jag har rest runt lite på Gotland, men aldrig bott där någon längre tid, så jag är ingen expert på Gotland. Men de gånger jag har varit på Gotland har vi alltid besökt Furillen längst upp i norr. Där är det magiskt. Det är något med ljuset, luften, arkitekturen, den enkla lyxen – och allt som är så genomtänkt på hotellet, skapat av Johan Hellström. Underbart! Här kan du verkligen bara sitta, lyssna och njuta. Nu vet jag inte om du kan åka dit i år, men kanske nästa?

.

Självklart rekommenderar jag också ett besök i Mariefred – Sveriges gulligaste och mysigaste stad! Här kan du åka med det gamla tåget, besöka slottet eller bara ta en glass i hamnen.

Jag hoppas att du får en bra sommar, oavsett om det blir i lägenheten, på balkongen, i båten eller i huset. Det blir en annorlunda sommar för oss alla – men vi kommer fortfarande att kunna bada, ha picnic, äta sill och suga på kräftorna – och troligtvis uppskatta nästa sommar ännu mer.

Charlotte

2 reaktioner till “Mina smultronställen i sommar-Sverige

  1. Hej Eri-Maria

   Stort tack för din kommentar.

   Nu känns det verkligen att sommaren är på väg – och nästa år hoppas jag att vi kan resa iväg igen.

   Ha en skön söndag!
   Charlotte, Jacobssons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *