Hej! Den här gången är det jag, Lovisa, Charlottes dotter, som skriver. Jag arbetar med vår webbutik från London. Här en rapport om hur livet är i London just nu – och bilder på hur långt våren har kommit.

I London är i stort sett alla butiker, restauranger och caféer stängda. Alla mina bilder är därför tagna utomhus – och det finns inte så mycket annat att göra än att ta promenader. Det är i sig skönt, men annorlunda för en stad som London, där det annars finns en uppsjö av saker att roa sig med.

För två-tre veckor sedan kom våren till London med plusgrader, runt tio-strecket, och blommor på magnolia-träden. Underbart!

.

Jag bor sedan årsskiftet i Notting Hill och brukar regelbundet ta promenader genom ”området” Holland Park – som är fantastiskt vackert. Det är ett lyxigt område, med många stora viktorianska byggnader och fina träd längst gatorna. Den stora parken består av några mindre skogspartier, ”sportfält” och massor av rabatter. Det finns en japansk trädgård med en damm med koifiskar, japanska växter och faktiskt vilda gröna papegojor.

Här ser ni tre vilda papegojor i trädet. De plockade av de vackra blommorna – det måste funnits något gott att äta där.

Här är en del av den japanska trädgården. Det var en väldigt vacker söndag och ganska mycket folk i parken (men de syns inte på bilden).

.

Denna rabatt doftade helt otroligt. Människor satt på bänkar runt omkring och njöt av solen och de vackra växterna.

.

.

I Holland Park är det alltid väldigt lugnt, men går man till Notting Hill där alla pubar och restauranger finns, är det nästan lika tomt på gatorna just nu.

Allt är stängt förutom matbutiker och apotek. Inte en enda butik är öppen. Några få restauranger och caféer håller öppet, men endast för upphämtning av mat att ta med sig hem. Väldigt annorlunda! De flesta arbetsplatser har stängt och alla som kan arbetar hemifrån, så nu har jag fått sällskap av min pojkvän hemma.

Nu har vi blivit begränsade till att få ta en promenad per dag, men ingen märker eller håller koll på om man går ut mer. Så länge man håller sig lite från andra människor, är det ju ingen fara.

Man märker tydligt att människor är försiktiga här och har respekt för myndigheternas råd. Möter man någon på trottoaren, går ofta en åt sidan och går ut i gatan.

Till matbutikerna köar man numera. Man står med minst en meters avstånd till varandra och släpps sedan in av en vakt som håller koll, på att det endast är ett visst antal kunder i butiken. Det är annorlunda, men går jättebra. Så länge jag får ta promenader, tycker jag det går fint.

Jag beställer hem mycket mer saker än vanligt, böcker, mat och kläder – och det vet jag att andra gör också. Jag kommer att beställa hem påskdekorationer och annat som behövs till påsken. Eftersom jag inte kan gå till en butik, får jag se vad jag kan hitta online. Däremot är leveranstiden på mat mycket längre, så numera går vi och handlar maten.

.

På bilden ovan har ett barn så gulligt ritat med kritor på gatan. NHS, betyder National Health Service, och är den allmänna sjukvården i England. Alla har stor respekt för dem som arbetar där och försöker hjälpa dem på alla sätt och vis.

Klockan åtta en kväll i veckan, jublade alla och klappade i händerna från sina balkonger och fönster, för att visa att vi uppskattar alla läkares och sjuksköterskors hårda arbete. Här säger man att man ”stannar hemma för NHS”.

Ovan är en bild på en kyrka som ligger på min gata. Det finns faktiskt tre stycken kyrkor inom några hundra meter. De är verkligen så vackra och finns i varje område.

Jag hoppas att du uppskattar bilderna från London och att läsa om hur det är här. I vanliga fall hade jag fotat människor och skyltfönster, men just nu är det så tomt överallt.

Lovisa

10 reaktioner till “Vår i London och tomt på gatorna

 1. Tack kära Lovisa för helt underbara foton från London. Så vackert med alla blommande träd och växter att njuta av i dessa coronatider. Du bor i en vacker stadsdel. Kram❤️☀️

 2. Helt underbara bilder synd bara att man inte får njuta av det utomhus nu 🌞💨💐

  1. Hej Birgitta! Man får ta sig en liten promenad där få andra människor går eller promenera vid en tidpunkt då många andra är inne. Så tänker jag 🙂 Viktigt att få lite luft och röra på sig, men samtidigt inte vara nära andra. / Lovisa

 3. Åh vilka underbara London-bilder! Jag och min man har besökt London en gång om året någon gång under feb-april, de senaste tre åren, men i år hann det inte bli någon resa. Vi får hoppas på att kunna resa nästa vår 🙂
  Var rädd om dig!
  /Maria

 4. Hej Margaretha och Maria, Ja det är verkligen fantastiskt vackert med alla blommande träd. Jag går nästan bara och tittar upp! 🙂 / Lovisa

 5. Vilka otroligt vackra bilder du tagit. Underbara blommor. Tydligen mycket strängare regler i London n här.🐣🐣🐣🤗

 6. Hej!
  Tack för dina underbara londonbilder. Har själv bott i England i 7,5 år (inte långt från Notting Hill) och älskar landet. Så vackra träd så det nästan gör ont i bröstet av längtan tillbaka.

 7. Vad roligt med så många kommentarer! Ja precis, det har varit ganska strikt här de två senaste veckorna Catharina.

  Fantastiskt att du också bott i detta område Karstin. Det är verkligen härligt här, de vackra byggnaderna, människorna och caféerna (i vanliga fall 🙂 ). Du får försöka ta dig hit igen när man är tillåten att göra så, tills dess ska jag ta fler bilder till er och fota lite annat.

 8. Sååå vackra bilder från London, man längtar verkligen dit igen. Har bott i England och varit mycket i London, så det känns speciellt att se dina bilder. Hoppas få komma dit igen efter att Corona har gett sig! Fast samtidigt undrar man hur det blir med Brexit !!!

  1. Hej Elisabeth! Vad roligt att du uppskattade mina bilder. Det är verkligen vackert här! Ja du får absolut komma hit då, jag tror säkert det kommer att gå bra trots Brexit.. 🙂 Varma hälsningar / Lovisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *