Nu är det dags igen att hälsa dig välkommen till Stockholm – min fantastiska hemstad. Oavsett om man bor i Stockholm eller bara är på besök kan det vara svårt att hålla sig uppdaterad om vad som händer. Men det som nästan ingen missar är Vårsalongen på Liljevalchs. Jag har inte hunnit att vara där ännu, men min väninna Mia Söderbärj har varit där och fotat. Här är hennes favoriter:

.

.

.

.

Så här skriver Mia:

Salongen innehåller alltid en rolig blandning av olika konstformer, och det finns ofta något udda som blir en ”snackis”. Årets upplaga är inget undantag. Det mest omtalade verket i år, är gjort av levande bakteriekultur som vattnas varje dag – med förhoppning om att det ska fortsätta växa! Men det finns många andra, mindre obehagliga, verk som är både roliga och tänkvärda. Utställningen innehåller en hel del fotokonst, bland annat olika typer av fåglar samt ett överlevnads-kit.

Mina favoriter är en ganska kuslig dockversion av Flickan med pärlörhänge, en samling skivomslag där konstnären satt sin egen personliga prägel samt en oljemålning med titeln ”Finns det någon som jag därute?”

Om du vill ha en liten vitamininjektion rekommenderar jag verkligen ett besök på Liljevalchs!

Vårsalongen håller på fram till den 22 mars. Besök den gärna en vardag mitt på dagen så att du slipper köa.

Afternoon tea på Grand

Den ultimata lyxen i Stockholm är att dricka afternoon-tea på Grand Hôtel i Stockholm. Man kan gå dit alla dagar, men tänk på att de två sittningarna på lördag och söndag alltid är bokade. Det är dyrt, men utsikten över slottet och miljön på Grand gör det värt pengarna. Men se upp för en sockerchock! Planerar du ett besök – glöm inte att boka bord.

En pärla till café

Jag hade aldrig varit på Kavalleriet förrän Lovisa, som var hemma från London, tog med mig dit. Det är nog det bästa caféet i Stockholm just nu. Det är mysigt, ligger centralt och har jättegod mat. Adressen är Sibyllegatan 2 – precis intill hovstallet och alldeles vid Strandvägen och Dramaten.

.

.

En restaurangrekommendation

Mia Söderbärj (som äter ute klart oftare än vad jag gör) rekommenderar denna gång restaurang Hasselbo på Tegnergatan 9. Så här skriver Mia:

Ett av nytillskotten i Stockholms krogvärld är Restaurang Hasselbo på Tegnérgatan 9. I en trevlig och stilfull miljö serveras olika mellanrätter i prisklassen 135 – 170 kr.

Alla rätter är fint komponerade – och även om smakkombinationerna ibland är oväntade (som till exempel rödbeta med kokos och dill) så gifter sig smakerna fint. Kombinationen bläckfisk, fänkål och fläder var även den oväntad god och den delikata kalvbrässen serveras med majs, picklad schalottenlök och dragon. Alltsammans var mycket gott och servicen är vänlig och lagom uppmärksam – precis som man vill ha den. Jag rekommenderar verkligen ett besök på Hasselbo!

Det finns 100-tals goda restauranger i Stockholm – det är bara att komma hit och prova!

Välkommen till Stockholm!

Charlotte

Ps. Gillar du arkitektur – glöm inte att ta en promenad runt nya Norra Djurgårdsstaden vid Lill Jans-skogen. Många spännande nya hus att titta på och en skön promenad längst den nya kanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *