I måndags var min syster Louise och jag i Köpenhamn hos Gerry Weber för att titta på den nya kollektionen för hösten 2020. Jag upplevde att stämningen var mer positiv och hoppfull jämfört med tidigare. Gerry Weber har fått nya investerare med en mer modern och starkare känsla för mode. Medarbetarna i showroomet i Köpenhamn säger också att de upplever sig mer delaktiga nu. Skönt och roligt!

.

.

Precis som många andra varumärken har Gerry Weber haft det tufft en period. Jag blir därför glad att höra att det går bättre för dem igen. Jag håller tummarna för att Gerry Weber lyckas att ställa om till ett mer modernt synsätt på mode, design, volymer och försäljning. Inte alltid det enklaste för ett stort, äldre företag.

Det nya design-tänket kommer inte att synas i den här kollektionen, men kanske redan i nästa som kommer om några månader. Vi var ändå nöjda med det vi såg – det var bra färger och modeller. Som vanligt saknade jag bra klänningar, men det uppvägdes av bra ytterjackor och basplagg.

Här är några bilder från showroomet i måndags.

Färgerna för hösten hos Gerry Weber var rost, kornblått och kamel mixat med marint, svart och rosa. Snyggt.

.

.

Fina mönster och bra modeller.

.

Här vår norske agent Stine som lägger in plaggen i datorn.

.

Snyggt med kornblått och svart och vitt.

.

Taifun – Gerrys unga märke – var också bra. De hade en kollektion i orangerött och kamel samt en i kornblått och svart.

.

Denna kollektion andades 70-tal med 70-tals mönster och modeller samt plagg i alcantara.

.

Klassiska mönstret hundtand känns trendigt i år.

.

.

Till och med Samoon (märket med rymliga modeller) hade en fin kollektion i svart och senap. Jag har på mig en fake-läder jacka från Samoon. Snygg!

.

Nu ska jag bara slutföra ordern och skicka in, så är vi igång med inköpen för hösten 2020. Nästa vecka kommer mässan i Köpenhamn och därpå Stockholm och London. Jag rapporterar.

Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *