Gillar du Gerry Weber och kollar alltid in deras nya kollektioner? Då har du säkert märkt att något har hänt. Gerry Weber stänger butiker, kollektionerna är inte lika intressanta och det finns inte lika mycket att välja bland. Jag får ibland frågan – vad har hänt?

.

Gerry Weber är ett stort tyskt modeföretag med tusentals egna butiker och där är självklart den tyska hemmamarknaden livsviktig. Nu går Tyskland igenom trenden, som vi hade för fem-tio år sedan, med att småbutiker stänger igen när ägarna går i pension. Det gör att den tyska marknaden minskar rejält och kommer att fortsätta att minska de kommande åren.

Det gör att Gerry Weber har fått ekonomiska problem. För att minska på sina kostnader stänger de sina egna butiker, gör färre kollektioner och säger upp medarbetare.

Jättesynd tycker jag! Gerry Weber är ett mycket bra märke – med bra kläder, fantastisk passform, bra kvaliteter och prisvärt. Plaggen från Gerry Weber är många gånger vår räddning när en kund behöver en blå kjol, vit topp eller svart kavaj.

Gerry Weber har dock fått in mer pengar från investerare och man har anställt en ny VD för att få ordning på företaget. Jag hoppas verkligen att de lyckas, för vår butik behöver Gerry Weber med sina breda kollektioner.

Men än så länge har de inte kastat in handduken, och snart kommer den efterlängtade vårkollektionen, eftersom vi inte fick någon vinterkollektion. Det känns att vi har saknat Gerry Weber i vinter.

För att du ska få en bild av kollektionen som kommer i januari-februari, är här bilder från inköpen i somras.

.

Kollektion i orange, vitt och marint

En snygg klassisk kollektion med vit kavaj och vita byxor, snygga mönstrade överdelar i marint och bra enfärgade toppar. Orange är en av vårens stora trendfärg.

.

.

.

.

Kollektion i rosa, kamel och gult

En lite blekare kollektion, men elegant när man sätter vitt eller kamel till.

.

.

.

Sedan kommer gult jättestort i vår och Gerry Weber har hängt på trenden.

.

.

Tyvärr har de inte riktigt lyckats med klänningar för vår och sommar. Gerry Weber hänvisar till att de har bytt designer på klänningssidan och att de arbetar på att hitta rätt igen. Hoppas!

.

Gerry Webers ”unga märke” Taifun har gjort en riktigt fin vårkollektion i korall, kaki, blått och vitt. Kollektionerna från Taifun kan variera något enormt. Från fult till supersnyggt. Men denna gång var den bra.

.

.

.

.

.

Samoon, Gerry Webers märke för rymliga storlekar, brukar vara ganska tantigt, men denna gång var den riktigt bra! Vi försöker självklart alltid hitta något att köpa in, eftersom vi har många kunder i stl 48.

Jag förstår inte varför Gerry inte gör sin vanliga kollektion upp till storlek 54, med vissa ändringar för passform. Men de envisas med att göra en helt ny kollektion i storlek 42-54. Men som sagt var, denna gång var det bra färger och mönster.

.

.

.

.

.

Vi fortsätter självklart att köpa in Gerry Weber – och jag hoppas att de ska finnas kvar länge till.

Vi får så mycket fint i vår och jag ser fram emot att få visa dig alla fina vårnyheter.

Charlotte

Ps. I vår får vi sex nya varumärken till butiken – presentation kommer snart i bloggen.

4 reaktioner till “Vad händer hos Gerry Weber? Se vårens kollektion.

  1. Hej. Jag gillar att läsa på sidan, men varför ha ljusgrå färg på texten? Ändra till svart är mitt önskemål. Det är svårt att läsa i mobilen annars, vilket jag tror att många gör.
    Med vänlig hälsning,
    Heléne Lagerquist

    1. Hej Helene
      Stort tack för din kommentar.
      Bra att du påminde mig. Det är något jag har tänkt att ändra på, men glömt bort.
      Jag ska be om hjälp för att fixa.
      Tack igen, Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *