Nu är det ny säsong igen och det är dags att uppdatera höstgarderoben. Vad är det du ska leta efter ? Modetidningarna är fyllda av nya hösttrender (och de verkar att bli fler och fler för varje år). Här har jag valt ut 6 hösttrender som jag tycker är både snygga och praktiska.

.

OBS!! Plaggen nedan har jag INTE i butiken, utan bilderna har jag hämtat från whowhatwear.co.uk för att visa på höstens trender. Liknande plagg kommer till oss snart!

.

  1. Läderbyxan

Höstens coolaste byxa är läderbyxan (den behöver inte vara i äkta läder eftersom det finns snygga kopior). Enklast är en läderbyxa i svart – den är perfekt när du ska gå ut en kväll och passar till varenda blus och jumper i garderoben. Vi får in byxor i ”fuskläder” från Brax och Taifun.

.

2. Storskjortan

En lite längre och vidare skjorta i vitt känns som ett måste i höst. Du kanske redan har den i garderoben – och då ska den fram igen. Snygg till jeans. Vi får in storskjortor från Ajlajk och Jascha.

.

3. Midi-klänningen eller kjolen

Den nya lite längre kjolen eller klänningen kan kännas lite ”konstig” när man är van vid att kjolen slutar vid knät. Men man vänjer sig snabbt. Längden känns skön och cool. I höst gäller både plisserade och vanliga längre kjolar. Vi har flera alternativ och mer kommer.

.

4. Jumper med puffärm och volym

Jumprarna för hösten får också mer volym – och speciellt ärmen får en puff vid mudden eller vid axeln. Skönt, snyggt och lättburet. Den större jumpern behövs också till de större skjortorna. Se även nedan.

.

.

5. Rak kavaj – enfärgad eller mönstrad

Den raka kavajen är snygg och trendig i år. Kanske har du redan en kavaj att leta fram? Tyvärr har jag inte hittat någon riktigt bra kavaj att köpa in till butiken som är rak och lite längre. Tipsa mig gärna om du hittar någon på charlotte@jacobssons.nu.

.

6. Plagg eller accessoarer i grönt och gult

Vårens trendfärger gult och grönt fortsätter även i höst. Vill du inte ha en gul jumper kan du alltid köpa en sjal, handväska eller skor i gult eller grönt – för att känna dig moderiktig. Vi har några plagg i gult och grönt som vi gärna visar dig.

.

Extra: Trendskor och mönstrade strumpor

Sneakers fortsätter att vara alla skobutikers mest sålda sko (cirka 50 procent av alla skor som säljs på Harrods är sneakers), men denna höst kommer de fyrkantiga skorna tillbaka (du såg kanske redan de fyrkantiga sandalerna i somras). Lite speciellt, men kul för dig som vågar.

Jag älskade de mönstrade strumpbyxorna på 80-talet – och nu är de tillbaka igen. Härligt! Men jag är lite osäker om jag ska ha på mig – kan känna mig lite fel – men sugen blir jag.

.

Lycka till med nya höstmodet, Charlotte

Ps. Samtliga bilder har jag tagit från whowhatwear.co.uk. De sidor jag följer för bra modenyheter är just whowhatwear.co.uk och thestylestalker.com på instagram. Där tycker jag att jag får värdefulla tips som passar mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *