Fortfarande är det sommar och semester, men det är alltid kul att se höstens nya trender. Vad är det som gäller om några veckor? Vad tycker jag att du ska tänka på när du handlar kläder för hösten för att känna dig ”ny och rätt” – utan att klä dig ”för ungt”.

Det känns allt svårare att hitta sin stil när man blir äldre. Jag vill inte vara ”tantig”, men samtidigt vill jag inte klä mig som min dotter. Jag vill fortfarande vara bekväm men samtidigt känna mig cool. Inte helt lätt alla gånger!

Varje kunds stil är unik utifrån hårfärg, hudfärg, figur, längd mm – så det är svårt att ge generella råd, men här vill jag lyfta fram de trender du kan anamma inför hösten.

Det absolut enklaste du kan göra för att ”förnya” dig, är att sätta ett par smala byxor under din klänning i höst. Nytt, trendigt – och varmare än ett par strumpbyxor!

Här har jag valt ut bilder från höstens kollektioner och mässorna i februari, som jag tycker representerar höstens trender. Läs och se vad som passar dig. Lycka till – och vi finns här för att hjälpa dig med tips och råd.

.

De nya färgerna för hösten är främst brunt, rost, vin, grönt och senap. Här är bild från Sibin/Linnebjergs showroom i Stockholm.

.

Hos Gerry Weber i Köpenhamn visar de höstens kollektioner i senap och rött. Mönstren är främst rutigt, paisley och djurmönster.

.

Här ser du byxmodet på inköparna på mässan Revolver i Köpenhamn. Som du ser kan du välja vad du vill – dvs smala ben, vida ben, bootcut mm. Välj det du gillar.

.

Här är från svenska Dagmars kollektion för att visa dig trenden med senap, rost, rutigt och läder. Helt rätt!

.

Trenden med maxi-klänningar och kjolar fortsätter även i höst och vinter. De smala svarta läderbyxorna med en lite större jumper till kommer att bli höstens vinnare.

.

Mer från mässan i Köpenhamn. Mönstrade byxor och kjolar fortsätter att vara trendigt. Sätt gymnastikskor och en bekväm jumper till så är du bekväm och cool.

.

Stickat är superstort – både långa koftor och långa stickade klänningar – med byxor till. Jag rekommenderar inte en stickad klänning = alldeles för varmt!

,

Här är en av höstens fina klänningar från danska Levete. Den har den rätta längden och den rätta vidden – och med jeans under för att kunna bäras även på vintern.

.

Jag trodde att vi var klara med djurmönster – men det är vi inte. Det nya är att djurmönstret kommer i olika färger. Den här blusen kommer i höst från engelska Primerose Park.

.

Rutigt är allltid stort på hösten speciellt på byxor och kjolar. Men nu även superstort på klänningar. Denna raka trendriktiga klänning får vi från MosMosh i höst.

.

Kjolen blir allt viktigare och plisseringen fortsätter. Den här kjolen från Molly Bracken har både plissering, det färgglada djurmönstret och rätt längd. Så rätt i höst!

.

Det viktiga är att kläderna känns bekväma och lätta använda. De ska ha rak passform, sköna längder, mycket stretch, resår i midjan och inte skrynkla. Då är de som bäst!

Jag hoppas att du ska hitta mycket snyggt hos oss under sommaren och i höst, eftersom vi verkligen har försökt att täcka in alla olika smaker och behov. Nu ska jag snart gå ner till bryggan och fortsätta njuta av semestern. Alltid är det mycket att göra!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *