Under de närmsta veckorna kommer jag att tipsa dig om vad du kan göra och se i Stockholm. Det finns mycket roligt att uppleva! Här har min väninna Maria Söderbärj skrivit om sitt besök på den mysiga vinbaren Tyge & Sessil.

.

Naturvin och mellanrätter på Tyge & Sessil

Jag vill tipsa dig om det vincafét Tyge & Sessil i Stockholm. Det ligger lite undangömt på Brahegatan, ett stenkast från Stureplan. Vinet är i fokus här, särskilt naturviner och små producenter. Personalen är både kunnig och trevlig. Vill du bara slinka in för ett glas vin går det fint, men jag skulle rekommendera dig att äta här.

Tyge & Sessil serverar mellanrätter som passar väldigt bra att dela på. Det allra bästa är att ta in några rätter som hela bordet delar på, är ni fortfarande hungriga går det utmärkt att beställa lite mer.

Nu under sommaren har restaurang Garba som drivs av kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström flyttat in. Menyn ändras ganska ofta, men av de rätter som finns kvar sedan häromdagen rekommenderar jag särskilt ”Elizabeth David’s Spicy Aubergine” och burratan med fänkålssalami, men allt vi åt var mycket gott och till och med en sådan enkel sak som smör och bröd var delikat.

Tyge & Sessil har öppet varje dag kl 16.00 – 01.00 och det går inte att boka bord, utan du får titta förbi och chansa.

De fina bilderna har jag lånat från deras hemsida som du hittar här: https://tygesessil.se/

Maria Söderbärj

PS. Även restaurangen Hillenberg, runt hörnan från Tyge & Sessil, på Humlegårdsgatan i Stockholm är värt ett besök. Ljus, luftig och lugn miljö, enkel meny (torsk, röding, råbiff, pizza mm) – och supergott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *