Även om sommaren knappt har börjat och semestern ännu inte har påbörjats, börjar jag redan nu blicka framåt för hösten. Dagarna går så fort så snart är vi där igen. Vilka blir höstens sex starkaste trender?

.

Kvinnligt och dressat – välj en kjol och jacka i höst

Nu börjar den sportiga stilen att tunnas ut och in kommer en mer välklädd damigare look med kjol, byxkjol, blus och kavaj. Gärna i härliga röda- och brunatoner. Ha gärna en axelremsväska och sidensjal till så hamnar du rätt.

.

Rutigt är alltid trendigt för hösten

Höstens viktigaste mönster är rutigt i alla former. Det är snyggt och passar till det mesta. Köp ett par rutiga byxor eller kjol – och sätt en enfärgad topp eller jumper till. Klassiskt och modernt.

.

Läderbyxor – är ett måste i höst

På nästan alla inköpare på vårens mässor satt ett par läderbyxor. De är nästan som de nya jeansen. Läderbyxa är coolt, men ändå klassiskt snyggt. Så ett par svarta läderbyxor är ett av höstens självklara måsten.

.

Massor av stickat. Välj en grovtstickad långkofta

Stickat är också alltid stort på hösten – men nu kommer ännu mer. Stickade klänningar, stickade kjolar, stickade långkoftor mm. En lusekofta är helt rätt till plisserad eller längre kjol i höst. Genomgående för höstens mode är att siluetten har blivit vidare på alla plagg.

.

Lyxig bohemstil – välj maxi eller midi

De långa kjolarna och klänningarna fortsätter i höst, men nu med en lite elegantare look. Välj en längre kjol och sätt en polojumper och skärp till – så snyggt. De längre och vidare plaggen är del av den nya ”bohemlook-trenden”.

.

Smyckena blir större

Halsband som en tyngre kedja är helt plötsligt rätt. Större smycken över lag är viktigare nu än de tunna kedjorna som har dominerat så länge. Tänk 80-tal och gräv i garderoben efter dina större smycken och ta på dem i höst.

.

Färgerna för hösten är …

Det nya för 2019-2020 är att det knappast finns säsongsfärger längre. Färger som tidigare har varit typiska vårfärger som rosa, gult och grönt – blir nu plötsligt höstfärger. Så välj den färgen du trivs i oavsett säsong. Det väcker även en viss uppmärksamhet att komma i stark vårfärg mitt i vintern.

Men vill du satsa på en ny höstfärg ska det vara bruna, röda eller gröna toner. Supersnyggt! Även gult fortsätter som en trendfärg i höst – och även nästa vår.

.

.

Av förra säsongens kläder tycker jag att ska du behålla (och som fortfarande känns rätt) plagg med djurmönster, läderjacka, stora stickade jumprar, bohem-blusen med rysch, de längre kjolarna och vidare byxorna. Packa ner kan du göra de smala jumprarna och tunna topparna.

Men först ska vi ha sommar!

Charlotte Jacobsson Sekund

Bilder: Fotona kommer från Glowsly och Vogue.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *