I måndags var min syster Louise och jag i Nacka, utanför Stockholm, för att titta på kollektioner för våren 2020 – alltid lika spännande. Lite oväntat fortsätter denna vårens ”uppstickar-färger” gult och grönt att dominera för våren 2020s första kollektioner. I våras var färgerna mindre accentfärger, men nästa vår blir olika nyanser av gult och grönt de viktigaste färgerna.

.

Vi såg också att, utöver grönt och gult, kommer olika toner av rosa, blått samt orange att finnas med i modebilden. För den som inte gillar färg, finns det även en hel del ljusa toner som sand och nude. Bra och kul färger – passar många. Nedan är olika toner av grönt och blått i kollektionen från Rils.

.

.

Kjolen är också tillbaka! Det som började som en mindre trend i vår med midikjolen, kommer i mycket större skala nästa vår. Det kommer att bli mycket kjolar.

Under flera säsonger har blommönster helt dominerat försäljningen, men nästa vår ersätts de till viss del av mer grafiska/oregelbunda mönster. Det gäller både inom mode och inredning.

.

.

.

Vårens första kollektion från finska Rils

Finska Rils har helt gått inför den nya trenden och visar en kollektion i gult och svart och en kollektion i olika toner av grönt och blått. Superfina toppar! Vi kommer dock inte att köpa in kostymer i gult – för svårsålt.

.

.

.

.

.

Vårens första kollektion hos danske Micha

Även Micha hade hängt på trenden med den gulafärgen, men visade även plagg i både orange och rosa. Kul!

.

.

.

.

Jag pratade med Gunilla Huhle på danska Inwear, om nästa vår. Hon berättade att Inwear satsar på olika blånyanser och rosa för våren, men även ”nude”-färger. Nytt är också byxor med fickor på benen och bälten med ring-detaljer. Vi får väl se vad du och andra kunder tycker om det?

Om cirka två månader börjar inköpen för nästa vår på allvar. Jag rapporterar som vanligt från mässorna i sommar!

Ha en fin helg.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *