Det var en strålande dag när min pappa och jag (Lovisa) besökte Chelsea Flower Show i London. Äntligen kom sommaren till London – perfekt en dag som denna! Hur vackra än blommorna var, var det roligt att se hur londonborna klär sig när solen kommer fram. Men mer om det längre ner.

.

Chelsea Flower show ligger vackert beläget på baksidan av Royal Hospital i Chelsea, ett hem för pensionerade militära veteraner, de äldsta 100 år gamla! Chelsea Flower Show startade här 1913 med bara ett fåtal utställare – inget mot det spektakulära evenemang det är idag!

.

.

.

Det ställdes ut fantastiska blommor av alla de slag. Det var otroligt vackert.

.

.

.

Ett antal trädgårdar av olika karaktär visades upp. Alla hade sitt syfte. Den översta representerade klimatsmart jordbruk i Afrika söder om Sahara, lett av kvinnor. Den innehåller ätbara grödor som är viktiga för barns välmående. Här kan du läsa om alla trädgårdarna >>

.

.

Även grönsaker ställdes ut. Ser ni de enorma morötterna och palsternackorna!

.

.

Flera konstnärer ställde ut sina trädgårdsskulpturer. Dessa ovan var imponerande!

.

Kvinnornas sommarstil

Nu är det dags för kläder! Jag tog några foton på besökarna så ni ska få se. Något som utmärkte sig var längden. Aldrig tror jag att jag sett så många vadlånga klänningar! Det var också mycket färg och mönster. Modellerna var löst sittande. Inga tighta fodralklänningar här inte!

De långa och mönstrade klänningarna är lätta att både klä upp och ner. Bär dem på arbetsplatsen med ett par ballerinaskor och byt till klackar när du ska iväg på cocktail. Kika nedan så får du se och låt dig inspireras av de brittiska kvinnornas sommarstil.

.

.

Mycket vackra och användbara klänningar. Anpassa dina smycken och skor efter tillfälle. Bär dem vid enklare tillställningar (och till och med till stranden!) med ett par espadrillos eller sneakers och klackar till fest.

.

.

.

Skjortklänning är också en mycket användbar modell. Se kvinnan till höger. Vi har en från Gerry Weber jag tycker är väldigt fin.

.

.

Härligt med så starka färger!

.

.

Ser ni att detta lika väl hade kunnat vara strandklänningar som jättefina festklänningar!

.

.

.

Gör som kvinnan till vänster och sätt ett skärp i midjan. Du kan till och med sätta dit ett skärp i en skarp färg om du vill göra din look lite roligare. Är du inte en ”klänningsperson” kan du bära ett par lika snygga, färgglada och löst sittande byxor.

.

Tips på klänningar hos oss som skapar den engelska sommarlooken

Klänning från det engelska märket Primrose Park här >>

Klänning från InWear här >>

Klänning från Camilla Thulin här >>

Klänning från det engelska Primrose Park här >>

Skjortklänning från Gerry Weber här >>

Härlig, blommig klänning från Camilla Thulin här >>

Ursnygg klänning i längre modell från engelska märket Onjenu här >>

Klänning från Gerry Weber här >>

Klänning från In Front här >>

.

Hoppas du tyckte detta var roligt att läsa och se! Har du någon favorit av klänningarna kvinnorna på bilderna bär? Hur ser du på vadlånga klänningar? Berätta jättegärna! / Lovisa

2 reaktioner till “Besök på Chelsea Flower Show. Se sommarstilen!

  1. Jag älskar den gula klänningen kvinnan på den översta bilden bär, likaså den gula Onjenu-klänningen från er. Gult är så fint på sommaren 🙂

    1. Visst är gult en härlig sommarfärg! Så snyggt när man själv fått lite färg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *