När jag i var i London i samband med modemässan för några veckor sedan, passade jag på att besöka Selfridges och Harrods. Jag ville se vad de kända (och dyra) varumärkena visade för vårkläder – hur de kombinerar plaggen och visar de upp dem?

Gemensamt för märkena är att kjolarna har blivit längre, sjalen är tillbaka och du kan matcha dina kläder i stort sett hur du vill.

Det är mycket färg i vår, men vill du klä dig lite lugnare är sand den starkaste modefärgen. Grönt finns med i modebilden för våren, och kommer stort i höst. Här ser du även ”midikjolen”.

.

Du kan lätt sätta en klänning ovanpå ett par långbyxor och toppa med en kappa som har en helt annan längd. Allting fungerar!

.

De lite längre plisserade kjolarna fortsätter från förra året – i många olika färger och mönster.

.

Plisseringen finns även på både blusar, kavajer och långbyxor.

.

Återigen – den lite längre midikjolen i härligt blommönster. Ser bekvämt ut!

.

I vår blir skjortblusklänningen högaktuell igen. Fryser du – sätt en polo under.

.

Sjalen är tillbaka stort – knyt den gärna runt håret i härlig 60-tals look. Axelremsväskan finns med överallt.

.

Miniväskan finns med i nästan alla modereportage och finns hos de flesta väskmärken-. Glöm inte gymnastikskorna. De hetaste skomärkena är Gucci, Alexander McQueen och Stella McCartney.

.

Här ser du plaggen med volym – jumpern är större, kjolen är längre och byxorna är vidare. Se axelremsväskan igen!

.

Ett par nya, lite större, gymnastikskor måste vara vårens starkaste trend. Det finns så mycket gymnastiskskor att välja bland att det är nästan omöjligt att välja!

.

Avslutningsvis. Ingen gör det lika speciellt som Gucci. Deras kombinationer av färger, mönster och modeller är helt osannolika. Galet kul!

.

En trend som vi höll på att missa är ”hårspännet och hårbandet/skenan”. Det började i Köpenhamn och sen har jag sett det överallt. Här är två bilder från nyhetsbrevet whowearwhat.co.uk (mycket kul att följa).

.

.

För dig som hade hårskena på 80-talet – fram med den! Så trendigt. Jag är lite osäker över om jag kommer att ta på mig hårskena igen – mitt hår är inte riktigt lika långt och fylligt som för 30 år sedan!

Nu gäller det att pigga upp sig med att se på vårbilder och tänka på vårens kläder när snön yr utanför. Jag hoppas att det deppiga vädret snart försvinner!

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *