Varje dag möter vi mängder med kvinnor i vår butik i Stockholm; kvinnor i olika åldrar, olika bakgrunder, olika stilar och olika intressen. Vårt arbete går ut på att göra våra kunder vackrare varje dag – och att få alla att må bra. Därför kändes det helt rätt när vår kund Susanne Nyberg Sander kontaktade mig för att höra om vi var intresserade av ett samarbete med Livstycket. Nu den 11-13 december får vi återigen besök av Susanne i butiken på Kungsgatan.

På tisdag morgon kommer Susanne till butiken och sätter upp en liten ”julmarknad” i vårt skyltfönster med Livstyckets produkter; handdukar, brickor, förkläden, servetter med mera. Saker som är perfekta julklappar så här års. Nytt: Livstycket återupptagit Peace-temat i höst och tagit fram fler produkter i mönstret ”Peace befinns with you and me” – ett tryck som är ständigt är aktuellt. Allting du handlar för går till Livstycket. Så passa på och stöd Livstyckets fantastiska arbete.

Besök hos Livstycket i Tensta

Förra året åkte jag ut och besökte Livstycket i Tensta. Här är några bilder från besöket.

Livstycket är ett modernt kunskaps- och designcenter i Tensta där kvinnor från hela världen deltar och syftet är att integrera kvinnorna i det svenska samhället. Livstycket vill ge kvinnor som invandrat till Sverige en chans att lära sig det svenska språket och kulturen samtidigt som de stärker sin självkänsla.

Arbetssättet är konstnärlig verksamhet som att sy, brodera och trycka på textilier, kombineras med teoretisk undervisning i svenska, samhällskunskap och data. På så vis får orden en funktion, en verklighet och ett sammanhang. Orden ”sax, tråd och tack ” är just bara ord tills de får en verklig innebörd.

Mönstren som skapas föds ur Livstyckets olika projekt. Deltagarna tecknar vad de ser, känner och upplever och sedan förvandlar Livstyckets professionella formgivare teckningarna till ett mönster. Anledningen till varför Livstycket valt att arbeta med mönster och textiltryck kan du läsa mer om på Livstyckets hemsida.

Jag har länge letat efter ett projekt för oss att engagera oss i och detta kändes helt rätt med både kvinnor och textilier på samma gång. Dessutom är produkterna fantastiskt snygga och deras kuddar finns bland annat på Svenskt Tenn.

Vill du läsa mer om Livstycket eller handla i deras webbutik, gå till Livstyckets hemsida >>>.

Charlotte Jacobsson Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *