Visst är det mysigt med juldekorationer och julskyltning? Trots att det är förhållandevis varmt i London, omkring 8-10 grader, får man lite vinter- och julkänsla tack vare alla dekorationer och julbelysning. Följ med mig en kväll när jag promenerade i London.

Jag började i Belgravia, som har många gulliga butiker med vackra utsmyckningar. Julkulor, lampor och granris som ringlar sig längs staket och runt entréer. Jag går vidare till Harvey Nichols och Harrod’s – som är ett måste om man tycker om julskyltning. Dock var fönstren inte lika uppseendeväckande i år, som de brukar vara. Se vad du tycker!

Här är jag i stadsdelen Belgravia. Första bilden är utanför en blomsterbutik till vänster och sedan en gata som heter Motcomb Street till höger. Hit brukar jag gå till caféet Good Life Eatery för en god, hälsosam lunch eller en kopp kaffe.

Vacker och elegant julskyltning i en inredningsbutik till vänster. Till höger ser du ett mycket populärt cup cake-café där allt är rosa! Hit går man för en smarrig ”muffin” – men främst faktiskt för att fota den! Det brukar vara en lång kö utanför deras entré av människor som vill bli fotograferade utanför det gulliga caféet.

Ovan är en skojig julskyltning hos Ted Baker. Ted Baker är en bra butik när man behöver något till fest – allt från en liten väska, ett par snygga skor eller en fin festjacka. De har också många vackra klänningar. Man märker att det är ett engelskt klädesmärke – stilen är långt ifrån ”skandinavisk” – men behöver man en snygg klänning till fest är det värt att ta en titt.

Ovan är skyltfönstren hos Harvey Nichols. Ser ni att det är en enorm champagneflaska i fönstret? Roligt gjort! Inte så juligt, utan mer ”nyårs-feeling” – väldigt härligt och glittrigt. Nedan är fler bilder från Harvey Nic’s fönster.

Här kan du se hur champagnen och korken ”flyger” över flera av fönsterna. Fantasifullt och fint.

I närheten av Harvey Nichols ligger Harrods. Harrod’s är alltid extra vackert vid jul! Ingen annan julbelysning slår de klassiska lamporna längs byggnadens fasad. I Harrod’s skyltfönster har de låtit ett märke representera ett eget fönster. Till höger ovan ser du ett Cartier-fönster med deras parfymer.

Deras julskyltning var fin, men inte jättespeciell enligt mig. Väldigt vackra klänningar från Elie Saab.

Lite roligt med en enorm Dolce & Gabbana-kyl och ett tjusigt par redo för julfest, säkert klädda i D&G.

Jag blev inte speciellt shoppingsugen av Harrod’s fönster. Jag får lite mer musée/utställnings-känsla av dem. Men i julstämning kom jag i alla fall!

En annan plats, extra vacker att besöka kring jul är Soho och Carnaby Street. Det är otroligt mycket människor men juldekorationerna är något utöver det vanliga! Se bara på dessa bilder:

Liberty är ett varuhus byggt på 1800-talet och så vackert. På insidan har de behållit alla gamla detaljer. Det är lätt att se framför sig varuhusets första besökare, kvinnor i långa klänningar och män i hatt.

Blir du sugen på något att äta vill jag rekommendera Kingley Court. ”Mitt i smeten” ligger denna dolda innegård fylld med restauranger. Här finns det mat som passar alla.

Stora änglar som svävade över Regent Street. Vackert och effektfullt. Här snålar de inte på dekorationerna!

Hoppas du tyckte det var roligt att följa med mig en liten sväng på stan. Kommentera jättegärna!

/ Lovisa Sekund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *